Met een veredeld B-team boekte Barça een gemakkelijke 4-0-zege tegen het Wit-Russische BATE Borisov. Succescoach Josep Guardiola sprak achteraf over de generatie van de toekomst die in actie kwam, want van de A-kern kwamen alleen Pedro, Thiago en Maxwell aan de aftrap. "Alle jonge talenten lieten zien over geweldige kwaliteiten te beschikken. Zonder druk speelden ze en de jongens gaven de mensen een voetbalshow. Ik kan dus niet anders dan tevreden zijn", sprak hij in de Spaanse pers.

Naast het feit dat Lionel Messi samen met Mario Gomez van Bayern München na de voorronde van de poulefase topschutter is met zes goals, waren er nog enkele andere opvallende cijfers. Guardiola boekte immers, net voor de absolute topper in de Primera División zaterdag tegen Real Madrid, zijn 150e zege in 208 officiële duels voor de blaugrana. Bovendien evenaarde Barcelona het Champions Leaguerecord van Manchester United in het seizoen 1998/99 door twintig keer te scoren in de groepsfase van het kampioenenbal. (FV)

Met een veredeld B-team boekte Barça een gemakkelijke 4-0-zege tegen het Wit-Russische BATE Borisov. Succescoach Josep Guardiola sprak achteraf over de generatie van de toekomst die in actie kwam, want van de A-kern kwamen alleen Pedro, Thiago en Maxwell aan de aftrap. "Alle jonge talenten lieten zien over geweldige kwaliteiten te beschikken. Zonder druk speelden ze en de jongens gaven de mensen een voetbalshow. Ik kan dus niet anders dan tevreden zijn", sprak hij in de Spaanse pers. Naast het feit dat Lionel Messi samen met Mario Gomez van Bayern München na de voorronde van de poulefase topschutter is met zes goals, waren er nog enkele andere opvallende cijfers. Guardiola boekte immers, net voor de absolute topper in de Primera División zaterdag tegen Real Madrid, zijn 150e zege in 208 officiële duels voor de blaugrana. Bovendien evenaarde Barcelona het Champions Leaguerecord van Manchester United in het seizoen 1998/99 door twintig keer te scoren in de groepsfase van het kampioenenbal. (FV)