Josep Guardiola nieuwe coach van Bayern München

© Belga

Pep Guardiola wordt vanaf juli de nieuwe coach van Bayern München. De voormalige toptrainer van Barcelona volgt bij Bayern Jupp Heynckes op.

Josep Guardiola geniet momenteel van een jaar rust in New York maar gaat binnenkort opnieuw op het veld staan. Jupp Heynckes, de huidige trainer van Bayern, gaat vanaf volgend seizoen met pensioen en zal worden opgevolgd door Guardiola tot 2016.

Een van de meest succesvolle trainers ter wereld

We zijn bijzonder blij dat we erin geslaagd zijn een voetbalvakman zoals Pep Guardiola aan te trekken. Hij werd immers door vele clubs het hof gemaakt, maar koos toch voor Bayern”, verklaarde voorzitter Karl-Heinz Rummenige. “Hij is een van de meest succesvolle trainers ter wereld en we zijn ervan overtuigd dat hij niet alleen de club, maar ook het Duits voetbal veel zal kunnen bijbrengen.”

De Spaanse succestrainer had eerder laten weten dat hij graag in de Premier League aan de slag zou gaan. “Als speler kon ik mijn droom niet realiseren om in de Engelse competitie aan de slag te gaan”, zei ‘Pep’ Guardiola (41) in een videoboodschap op de website van de Engelse voetbalbond FA, die dit jaar zijn 150e verjaardag viert. “Ik hoop er in de toekomst als coach of manager actief te kunnen zijn. Het is uniek om in die competitie te spelen. Ik wil de supporters, de media en de sfeer rondom de wedstrijden beleven”.

Mentaal op
Guardiola was tussen 2008 en 2012 bijzonder succesvol bij Barcelona. Met de Catalanen won hij tweemaal de Champions League (2009 en 2011), tweemaal de SuperCup (2009 en 2011), tweemaal het WK voor clubs (2009 en 2011), drie Spaanse landstitels (2009, 2010 en 2011), twee keer de Spaanse Copa del Rey (2009 en 2012) en driemaal de Spaanse SuperCup (2009, 2010 en 2011). Eind april 2012 raakte bekend dat hij de club wilde verlaten, naar eigen zeggen omdat hij mentaal op was. Sindsdien werd hij aan tal van topclubs gelinkt. (DPA/Belga/KVDA/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content