RSC Anderlecht heeft in het Vanden Stockstadion de 30-jarige Serviër Milan Jovanovic officieel voorgesteld. 'Jova' komt over van de Engelse topclub Liverpool en ondertekende in het Astridpark een contract voor twee seizoenen.

'Ik ben blij dat ik terug in België ben. Ik hoop dat ik het team kan

helpen en dat we titels kunnen winnen', ging de nieuwe Paars-witte aanvalsleider van start.

Standard is mijn team

Hij blikte meteen ook even terug op het verleden. "De laatste vier jaar deed ik mijn best voor Standard. Ik won belangrijke prijzen voor de geschiedenis van de club. Ik ben 'geboren' in Luik en dat zal ik

nooit vergeten. Standard is mijn team.

Daarna ging ik naar Liverpool, maar de club zat in een overgangsperiode. We begonnen slecht aan de competitie en in de eerste maanden verloor ik meteen mijn kans."

Bij Paars-wit draait het sinds de terugronde vorig seizoen wat minder en dus zijn de verwachtingen hooggespannen. 'Jovanovic kan de ontbrekende schakel zijn in onze groep,' zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck.

Brave jongens

'We hebben een jonge groep met heel wat brave jongens, maar we missen toch wat leiderschap en dat heeft hij natuurlijk wel. Hij heeft al bewezen dat hij een leidersfiguur is op en naast het veld. Daarnaast weet hij dat hij in Engeland geen eerlijke kans heeft gekregen en zal hij zich bij ons willen bewijzen. We zijn ervan overtuigd dat hij een absolute meerwaarde zal zijn voor onze ploeg.' (Belga/EE)

RSC Anderlecht heeft in het Vanden Stockstadion de 30-jarige Serviër Milan Jovanovic officieel voorgesteld. 'Jova' komt over van de Engelse topclub Liverpool en ondertekende in het Astridpark een contract voor twee seizoenen. 'Ik ben blij dat ik terug in België ben. Ik hoop dat ik het team kan helpen en dat we titels kunnen winnen', ging de nieuwe Paars-witte aanvalsleider van start. Standard is mijn teamHij blikte meteen ook even terug op het verleden. "De laatste vier jaar deed ik mijn best voor Standard. Ik won belangrijke prijzen voor de geschiedenis van de club. Ik ben 'geboren' in Luik en dat zal ik nooit vergeten. Standard is mijn team. Daarna ging ik naar Liverpool, maar de club zat in een overgangsperiode. We begonnen slecht aan de competitie en in de eerste maanden verloor ik meteen mijn kans." Bij Paars-wit draait het sinds de terugronde vorig seizoen wat minder en dus zijn de verwachtingen hooggespannen. 'Jovanovic kan de ontbrekende schakel zijn in onze groep,' zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Brave jongens'We hebben een jonge groep met heel wat brave jongens, maar we missen toch wat leiderschap en dat heeft hij natuurlijk wel. Hij heeft al bewezen dat hij een leidersfiguur is op en naast het veld. Daarnaast weet hij dat hij in Engeland geen eerlijke kans heeft gekregen en zal hij zich bij ons willen bewijzen. We zijn ervan overtuigd dat hij een absolute meerwaarde zal zijn voor onze ploeg.' (Belga/EE)