Na het competitieduel van zijn werkgever Estudiantes met Racing is het definitief voorbij voor de 36-jarige spelmaker.

Verón beschikt ondertussen over een indrukwekkend cv. Vooral in de Serie A maakte de strateeg furore. Hij leidde in 2000 Lazio naar de titel. Zijn Engelse passages bij Manchester United en Chelsea draaiden dan weer op een teleurstelling uit, want bij die topclubs wist Verón niet te overtuigen.

In de nationale ploeg was hij lang een onomstreden kracht. Verón was aanwezig op de WK-eindronden van 1998 en 2002. In 2010 maakte hij verrassend genoeg opnieuw deel uit van de selectie van toenmalig bondscoach Diego Maradona - met wie hij nog in 2005 samenspeelde bij Boca Juniors. Het toernooi in Zuid-Afrika draaide echter uit op een teleurstelling. Duitsland was in de kwartfinale veel te sterk.

In 2008 werd Verón nog verkozen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar. Maar de laatste maanden kampte de routinier stelselmatig met een enkelletsel, waardoor hij nog sporadisch in actie kwam. Ondanks diverse smeekbedes van zijn teamgenoten deden de fysieke ongemakken en zijn leeftijd hem besluiten te stoppen. (FV)

Na het competitieduel van zijn werkgever Estudiantes met Racing is het definitief voorbij voor de 36-jarige spelmaker. Verón beschikt ondertussen over een indrukwekkend cv. Vooral in de Serie A maakte de strateeg furore. Hij leidde in 2000 Lazio naar de titel. Zijn Engelse passages bij Manchester United en Chelsea draaiden dan weer op een teleurstelling uit, want bij die topclubs wist Verón niet te overtuigen. In de nationale ploeg was hij lang een onomstreden kracht. Verón was aanwezig op de WK-eindronden van 1998 en 2002. In 2010 maakte hij verrassend genoeg opnieuw deel uit van de selectie van toenmalig bondscoach Diego Maradona - met wie hij nog in 2005 samenspeelde bij Boca Juniors. Het toernooi in Zuid-Afrika draaide echter uit op een teleurstelling. Duitsland was in de kwartfinale veel te sterk. In 2008 werd Verón nog verkozen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar. Maar de laatste maanden kampte de routinier stelselmatig met een enkelletsel, waardoor hij nog sporadisch in actie kwam. Ondanks diverse smeekbedes van zijn teamgenoten deden de fysieke ongemakken en zijn leeftijd hem besluiten te stoppen. (FV)