Klopp staat voor de renaissance van Dortmund. In 2008 werd hij er trainer en moest hij de gloriedagen van weleer terugbrengen bij Die Borussen. Hij slaagde daarin met twee landstitels (2011 en 2012), de DFB-Pokal (2012) en een finaleplaats in de Champions League (verloren tegen Bayern München in 2013).

Nieuwe uitdaging

De erg excentrieke coach gaf veel kansen aan jonge spelers. Onder meer Lewandowski, Götze en Reus zijn grootgebracht onder de vleugels van de 47-jarige trainer.

Dit jaar kende Dortmund een moeilijke periode. Dortmund staat pas tiende, en stond enige tijd op de degradatieplaatsen. Op een emotionele persconferentie zei Klopp dat een vertrek de enige juiste keuze was: 'Ik had niet meer het gevoel dat ik de perfecte coach was om deze club te leiden. Er is geen sprake van een sabbatjaar te nemen, ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging.'

Thomas Tuchel

Hans-Joachim Watzke, CEO van Dortmund, had woorden van lof voor Klopp: 'Alle mensen van Dortmund zijn Klopp eeuwig dankbaar. Het waren zeven ongelofelijk succesvolle jaren, maar het is het juiste moment om een andere weg op te gaan.'

Thomas Tuchel zou de opvolger van Klopp worden. De ex-trainer van Mainz zou een contractvoorstel van vier jaar gekregen hebben. Tuchel verliet vorig jaar FSV Mainz 05, de club die hij naar Europees ticket leidde na een zevende plaats in de competitie. (Michiel Elinckx)

Klopp staat voor de renaissance van Dortmund. In 2008 werd hij er trainer en moest hij de gloriedagen van weleer terugbrengen bij Die Borussen. Hij slaagde daarin met twee landstitels (2011 en 2012), de DFB-Pokal (2012) en een finaleplaats in de Champions League (verloren tegen Bayern München in 2013). De erg excentrieke coach gaf veel kansen aan jonge spelers. Onder meer Lewandowski, Götze en Reus zijn grootgebracht onder de vleugels van de 47-jarige trainer. Dit jaar kende Dortmund een moeilijke periode. Dortmund staat pas tiende, en stond enige tijd op de degradatieplaatsen. Op een emotionele persconferentie zei Klopp dat een vertrek de enige juiste keuze was: 'Ik had niet meer het gevoel dat ik de perfecte coach was om deze club te leiden. Er is geen sprake van een sabbatjaar te nemen, ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging.'Hans-Joachim Watzke, CEO van Dortmund, had woorden van lof voor Klopp: 'Alle mensen van Dortmund zijn Klopp eeuwig dankbaar. Het waren zeven ongelofelijk succesvolle jaren, maar het is het juiste moment om een andere weg op te gaan.'Thomas Tuchel zou de opvolger van Klopp worden. De ex-trainer van Mainz zou een contractvoorstel van vier jaar gekregen hebben. Tuchel verliet vorig jaar FSV Mainz 05, de club die hij naar Europees ticket leidde na een zevende plaats in de competitie. (Michiel Elinckx)