Juventus staat met één been in kwartfinales Champions League

© AFP

In de heenronde van de achtste finales van de Champions League heeft Juventus met 0-3 gewonnen op het veld van Celtic Glasgow. PSG won met 1-2 bij Valencia. De terugwedstrijden worden gespeeld op 6 maart.

Juventus kwam al na een handvol minuten op voorsprong in een overvol Celtic Park. Ambrose verkeek zich op een lange bal, Matri tikte de bal voorbij Forster. In een potige eerste helft bleven de Schotten druk zetten, maar ze sprongen niet goed om met de kansen.

Celtic bleef ook in de tweede helft het gevaarlijkst, via talrijke hoekschoppen. Maar het was Marchisio die een kwartier voor tijd de verlossende 0-2 maakte voor de Italianen. Enkele ogenblikken later zorgde Mirko Vucinic, na slecht wegwerken van opnieuw Ambrose, voor de 0-3. De terugwedstrijd op 6 maart in Turijn lijkt overbodig.

Bij Celtic stond de Nigeriaan Efe Ambrose in de basis. Opmerkelijk, want hij keerde pas dinsdagochtend terug na het veroveren van de Africa Cup.

PSG, nog zonder aanwinst David Beckham, kwam na tien minuten op voorsprong bij het Spaanse Valencia, via de Argentijn Ezequiel Lavezzi. Vlak voor rust zorgde de andere Argentijn in de basis bij de Fransen, Javier Pastore, voor de 0-2. In de negentigste minuut scoorde de Fransman Adil Rami de 1-2.

In blessuretijd pakte Zlatan Ibrahimovic nog een rode kaart na een tackle met de voet vooruit, zo mist de PSG-spits de return in het Parc des Princes op 6 maart. (Belga/KVDA)