De wedstrijd in het Stadio Olimpico in Rome kon niet slechter beginnen voor Juventus, want al na vier minuten kopte Stefan Radu Lazio op voorsprong. De Romeinen konden niet lang genieten van hun voorsprong. Na elf minuten bracht gelegenheidsaanvoerder Giorgio Chiellini zijn ploeg op gelijke hoogte met een knappe volley. 1-1 was ook de ruststand.

Na de pauze kabbelde de wedstrijd rustig heen en weer. In de 87e minuut scoorde invaller Alessandro Matri voor Juve, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Verlengingen dus. In de verlengingen eiste diezelfde Matri alle aandacht op. Na 97 minuten bracht de aanvaller Juventus op voorsprong door een schot van Carlos Tevez in de rebound tegen de netten te prikken. De ploeg uit Turijn hield vrij makkelijk stand en wint na zijn 31e landstitel nu ook zijn 10 beker.

Het was al geleden van 1995 dat Juventus nog eens de Coppa Italia won. De 'Oude Dame' kan zijn seizoen nog extra glans geven door op 6 juni Barcelona te verslaan in de finale van de Champions League en zo de treble te pakken. (MDL)

De wedstrijd in het Stadio Olimpico in Rome kon niet slechter beginnen voor Juventus, want al na vier minuten kopte Stefan Radu Lazio op voorsprong. De Romeinen konden niet lang genieten van hun voorsprong. Na elf minuten bracht gelegenheidsaanvoerder Giorgio Chiellini zijn ploeg op gelijke hoogte met een knappe volley. 1-1 was ook de ruststand.Na de pauze kabbelde de wedstrijd rustig heen en weer. In de 87e minuut scoorde invaller Alessandro Matri voor Juve, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Verlengingen dus. In de verlengingen eiste diezelfde Matri alle aandacht op. Na 97 minuten bracht de aanvaller Juventus op voorsprong door een schot van Carlos Tevez in de rebound tegen de netten te prikken. De ploeg uit Turijn hield vrij makkelijk stand en wint na zijn 31e landstitel nu ook zijn 10 beker. Het was al geleden van 1995 dat Juventus nog eens de Coppa Italia won. De 'Oude Dame' kan zijn seizoen nog extra glans geven door op 6 juni Barcelona te verslaan in de finale van de Champions League en zo de treble te pakken. (MDL)