Kampioen Manchester City opent nieuw voetbalseizoen op veld van Newcastle

© BelgaImage

De Engelse voetbalcompetitie start in het weekend van 16 en 17 augustus. Kampioen Manchester City, de club van aanvoerder Vincent Kompany, opent met een verplaatsing naar Newcastle.

De Premier League heeft de speelkalender van het seizoen 2014-2015 bekendgemaakt. De competitie start in het weekend van 16 en 17 augustus.

Kampioen Manchester City, de club van aanvoerder Vincent Kompany en Dedryck Boyata, opent met een verplaatsing naar Newcastle. Eden Hazard en (waarschijnlijk ook) Thibaut Courtois starten de nieuwe competitie met Chelsea met een uitwedstrijd bij promovendus Burnley.

Simon Mignolet ontvangt met vicekampioen Liverpool op de eerste speeldag Southampton. Marouane Fellaini en Adnan Januzaj openen met Manchester United, onder de nieuwe coach Louis van Gaal, het nieuwe seizoen met een thuismatch tegen het Swansea van huurling Roland Lamah. J

an Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli gaan met Tottenham op bezoek bij West Ham. Romelu Lukaku en Kevin Mirallas openen met Everton met een uitmatch bij nieuwkomer Leicester.

Het Arsenal van Thomas Vermaelen, die wel dichtbij een transfer naar ManUnited staat, speelt gastheer voor Crystal Palace. Aston Villa, de club van de geblesseerde Christian Benteke, trekt naar Stoke. Het Premier Leagueseizoen eindigt op 24 mei 2015.

Partner Content