AS Monaco start als underdog aan de wedstrijd. De Monegasken schakelden Arsenal uit in de achtste finales, en zijn gebrand op een nieuwe stunt. Alleen Toulalan en Carvalho zijn onzeker bij Monaco.

Coach Leonardo Jardim ziet veel gelijkenissen tussen beide teams: "Wij spelen op zijn Italiaans. Goed georganiseerd en elke speler kent zijn specifieke taak. Juventus is sterker dan Arsenal, we hebben respect voor ze, maar we moeten uitgaan van onze eigen sterkte."

Blessureleed

Juventuscoach Massimiliano Allegri heeft heel wat kopzorgen in de aanloop naar deze wedstrijd. Paul Pogba, het supertalent van Juve, is een tijdje out met een hamstringblessure. Andrea Pirlo is net op tijd fit na een blessure van anderhalve maand. De vraag is of Allegri zijn oude meester direct in de basis durft te droppen. Ook verdediger Barzagli is twijfelachtig.

Juventus beleefde een rampzalig weekend met een nederlaag tegen het failliete Parma. Het belooft geen spectaculaire match te worden, want beide ploegen hebben bewezen een sterke verdediging te hebben. Juventus slikte nog maar vijf goals in deze CL-campagne, Monaco amper vier.

Allegri heeft al aangekondigd tevreden te zijn met een gelijkspel: "Het belangrijkste is dat we de nul houden. Met een gelijkspel is alles nog mogelijk in de terugwedstrijd. De ploeg die de minste fouten maakt, gaat door naar de halve finale."

Michiel elinckx

AS Monaco start als underdog aan de wedstrijd. De Monegasken schakelden Arsenal uit in de achtste finales, en zijn gebrand op een nieuwe stunt. Alleen Toulalan en Carvalho zijn onzeker bij Monaco. Coach Leonardo Jardim ziet veel gelijkenissen tussen beide teams: "Wij spelen op zijn Italiaans. Goed georganiseerd en elke speler kent zijn specifieke taak. Juventus is sterker dan Arsenal, we hebben respect voor ze, maar we moeten uitgaan van onze eigen sterkte."Juventuscoach Massimiliano Allegri heeft heel wat kopzorgen in de aanloop naar deze wedstrijd. Paul Pogba, het supertalent van Juve, is een tijdje out met een hamstringblessure. Andrea Pirlo is net op tijd fit na een blessure van anderhalve maand. De vraag is of Allegri zijn oude meester direct in de basis durft te droppen. Ook verdediger Barzagli is twijfelachtig. Juventus beleefde een rampzalig weekend met een nederlaag tegen het failliete Parma. Het belooft geen spectaculaire match te worden, want beide ploegen hebben bewezen een sterke verdediging te hebben. Juventus slikte nog maar vijf goals in deze CL-campagne, Monaco amper vier. Allegri heeft al aangekondigd tevreden te zijn met een gelijkspel: "Het belangrijkste is dat we de nul houden. Met een gelijkspel is alles nog mogelijk in de terugwedstrijd. De ploeg die de minste fouten maakt, gaat door naar de halve finale."Michiel elinckx