Bayern heeft te kampen met heel wat blessureleed. Ribéry en Schweinsteiger moeten allebei afhaken, en eerder vielen ook Robben, Alaba en Javier Martínez geblesseerd uit. Boateng en Pizarro zijn twijfelachtig.

In de competitie gaat het Der Rekordmeister wel voor de wind met een bonus van tien punten op dichtste achtervolger Wolfsburg. Guardiola is toch op zijn hoede voor de Portugezen: "Porto is geen counterploeg, maar wil het spel zelf maken. Ze hebben fantastische spelers zoals Brahimi die het verschil kunnen maken. Porto kan ons verrassen, we zullen twee topprestaties moet leveren."

Ongeslagen

Porto is de enige ploeg in de Champions League die nog ongeslagen is. In de competitie is er nog heel wat werk aan de winkel voor de Portugezen, want ze staan drie punten achter leider Benfica. Ze missen wel Barcelonahuurling Tello, spits Jackson Martínez zit in de selectie na een afwezigheid van een maand.

De trainers van beide ploegen, Guardiola en Lopetegui, zijn destijds ploegmaten geweest bij FC Barcelona. Ze speelden midden jaren 90 samen onder Bobby Robson. Beiden leggen de nadruk op balbezit en combinaties. Het belooft een technisch hoogstaande wedstrijd te worden. (Michiel Elinckx)

Bayern heeft te kampen met heel wat blessureleed. Ribéry en Schweinsteiger moeten allebei afhaken, en eerder vielen ook Robben, Alaba en Javier Martínez geblesseerd uit. Boateng en Pizarro zijn twijfelachtig. In de competitie gaat het Der Rekordmeister wel voor de wind met een bonus van tien punten op dichtste achtervolger Wolfsburg. Guardiola is toch op zijn hoede voor de Portugezen: "Porto is geen counterploeg, maar wil het spel zelf maken. Ze hebben fantastische spelers zoals Brahimi die het verschil kunnen maken. Porto kan ons verrassen, we zullen twee topprestaties moet leveren."Porto is de enige ploeg in de Champions League die nog ongeslagen is. In de competitie is er nog heel wat werk aan de winkel voor de Portugezen, want ze staan drie punten achter leider Benfica. Ze missen wel Barcelonahuurling Tello, spits Jackson Martínez zit in de selectie na een afwezigheid van een maand. De trainers van beide ploegen, Guardiola en Lopetegui, zijn destijds ploegmaten geweest bij FC Barcelona. Ze speelden midden jaren 90 samen onder Bobby Robson. Beiden leggen de nadruk op balbezit en combinaties. Het belooft een technisch hoogstaande wedstrijd te worden. (Michiel Elinckx)