Met de hashtag '#RVPISBACK' bracht Feyenoord de bevestiging van het nieuws dat al geruime tijd in de Kuip weergalmde: na bijna veertien jaar wordt Robin van Persie (34) weer in de armen gesloten. 'Ik kwam hier als kleine jongen binnen. Dit is een fantastisch mooie club', verklaarde de aanvaller in een aankondigingsfilmpje.

In 1996, op dertienjarige leeftijd, sloot Van Persie zich aan bij de volksclub uit Rotterdam-Zuid, dat hem overnam van stadsgenoot Excelsior. Omwille van zijn creativiteit en geweldige linkerbeen werd de 102-voudig international al geprezen, een techniek die hij had ontwikkeld op de pleintjes in wijk Kralingen. Van Persie was dus voorbestemd voor de top.

In het eerste van Feyenoord debuteerde hij op zijn achttiende, die maanden later was hij titularis in februari 2002 in de gewonnen UEFA Cupfinale tegen Borussia Dortmund. Zijn bloei volgde samen met de opgang van generatiegenoten Wesley Sneijder (Ajax) en Arjen Robben (FC Groningen), aan wiens zijde hij later met Oranje de tweede en derde stek behaalde op het WK.

Een ster van internationaal kaliber werd Van Persie bij Arsenal onder Arsène Wenger, dankzij de steun van zijn mentors Dennis Bergkamp en Thierry Henry. Maar prijzen werden er nauwelijks veroverd.

In 2012 verhuisde de spits, nadat hij topschutter werd in de Premier League met dertig goals voor de Gunners, naar Manchester United. Sir Alex Ferguson zag hoe de Nederlander de Mancunians meteen naar de titel leidde, tot dusver ook het laatste kampioenschap. Met 26 treffers zat The Flying Dutchman, met schitterende doelpunten en splijtende acties, aan het maximum van zijn mogelijkheden.

In de zomer van 2015 betaalde Fenerbahçe 6,65 miljoen euro voor de routinier. Maar een gelukkig huwelijk werd het nooit met de Turkse club. Een opeenvolging van blessures (in anderhalf seizoen ontbrak RVP in 28 duels) en de leeftijd speelden hem partijen, wat er voor zorgde dat Van Persie begin januari door de clubleiding - en vooral zijn zware financiële contract - werd 'vrijgesteld van werkzaamheden'. Maar de overstap liep vertraging op, door de moeizame afhandeling van zijn nog een half jaar doorlopende verbintenis.

De verwachting is dat Van Persie, topschutter aller tijden bij de Nederlandse nationale ploeg met vijftig goals, morgen in de wedstrijdselectie zit voor het competitieduel van Feyenoord bij FC Utrecht. Coach Giovanni van Bronckhorst hoopt dat de routinier straks de hiërarchie in de kleedkamer kan terugbrengen, na het vertrek van boegbeeld Dirk Kuijt, die een cruciale pijler vormde bij de titel vorig seizoen. Alleen bestaat er nog wat voorbehoud, want is Van Persie fit genoeg om zijn Feyenoord op sleeptouw te nemen?

Met de hashtag '#RVPISBACK' bracht Feyenoord de bevestiging van het nieuws dat al geruime tijd in de Kuip weergalmde: na bijna veertien jaar wordt Robin van Persie (34) weer in de armen gesloten. 'Ik kwam hier als kleine jongen binnen. Dit is een fantastisch mooie club', verklaarde de aanvaller in een aankondigingsfilmpje.In 1996, op dertienjarige leeftijd, sloot Van Persie zich aan bij de volksclub uit Rotterdam-Zuid, dat hem overnam van stadsgenoot Excelsior. Omwille van zijn creativiteit en geweldige linkerbeen werd de 102-voudig international al geprezen, een techniek die hij had ontwikkeld op de pleintjes in wijk Kralingen. Van Persie was dus voorbestemd voor de top. In het eerste van Feyenoord debuteerde hij op zijn achttiende, die maanden later was hij titularis in februari 2002 in de gewonnen UEFA Cupfinale tegen Borussia Dortmund. Zijn bloei volgde samen met de opgang van generatiegenoten Wesley Sneijder (Ajax) en Arjen Robben (FC Groningen), aan wiens zijde hij later met Oranje de tweede en derde stek behaalde op het WK.Een ster van internationaal kaliber werd Van Persie bij Arsenal onder Arsène Wenger, dankzij de steun van zijn mentors Dennis Bergkamp en Thierry Henry. Maar prijzen werden er nauwelijks veroverd. In 2012 verhuisde de spits, nadat hij topschutter werd in de Premier League met dertig goals voor de Gunners, naar Manchester United. Sir Alex Ferguson zag hoe de Nederlander de Mancunians meteen naar de titel leidde, tot dusver ook het laatste kampioenschap. Met 26 treffers zat The Flying Dutchman, met schitterende doelpunten en splijtende acties, aan het maximum van zijn mogelijkheden.In de zomer van 2015 betaalde Fenerbahçe 6,65 miljoen euro voor de routinier. Maar een gelukkig huwelijk werd het nooit met de Turkse club. Een opeenvolging van blessures (in anderhalf seizoen ontbrak RVP in 28 duels) en de leeftijd speelden hem partijen, wat er voor zorgde dat Van Persie begin januari door de clubleiding - en vooral zijn zware financiële contract - werd 'vrijgesteld van werkzaamheden'. Maar de overstap liep vertraging op, door de moeizame afhandeling van zijn nog een half jaar doorlopende verbintenis.De verwachting is dat Van Persie, topschutter aller tijden bij de Nederlandse nationale ploeg met vijftig goals, morgen in de wedstrijdselectie zit voor het competitieduel van Feyenoord bij FC Utrecht. Coach Giovanni van Bronckhorst hoopt dat de routinier straks de hiërarchie in de kleedkamer kan terugbrengen, na het vertrek van boegbeeld Dirk Kuijt, die een cruciale pijler vormde bij de titel vorig seizoen. Alleen bestaat er nog wat voorbehoud, want is Van Persie fit genoeg om zijn Feyenoord op sleeptouw te nemen?