De 26-jarige middenvelder van Chelsea haalde het voor zijn ploegmaat en Rode Duivel Eden Hazard. Samen kregen ze meer dan 65 procent van de stemmen, zo laat FWA maandag weten op zijn website. Dele Alli, winger bij Tottenham, vervolledigt de top drie.

Kanté werd vorige maand al door zijn collega's onderscheiden als Speler van het Jaar tijdens de PFA-awards (Professional Footballers' Association).

'Het is een fantastische eer om deze prijs te winnen', zegt de Franse international, die op de erelijst zijn voormalige ploegmaat Jamie Vardy opvolgt. Aan diens zijde werd Kanté vorig seizoen met Leicester City verrassend landskampioen. 'Er zijn zoveel uitstekende spelers in deze Chelseaselectie en in de Premier League. Dat de FWA mij tot hun Speler van het Jaar verkiest, maakt mij heel trots', aldus nog Kanté.

Lees ook: 'Waarom Kanté de beste speler in de Premier League is'

In totaal kregen zeventien spelers stemmen, bij wie ook Toby Alderweireld en Romelu Lukaku. Eden Hazard won de onderscheiding, die sinds het seizoen 1947-1948 wordt toegekend, in 2015 en is voorlopig de enige Belg op de erelijst.

De 26-jarige middenvelder van Chelsea haalde het voor zijn ploegmaat en Rode Duivel Eden Hazard. Samen kregen ze meer dan 65 procent van de stemmen, zo laat FWA maandag weten op zijn website. Dele Alli, winger bij Tottenham, vervolledigt de top drie. Kanté werd vorige maand al door zijn collega's onderscheiden als Speler van het Jaar tijdens de PFA-awards (Professional Footballers' Association). 'Het is een fantastische eer om deze prijs te winnen', zegt de Franse international, die op de erelijst zijn voormalige ploegmaat Jamie Vardy opvolgt. Aan diens zijde werd Kanté vorig seizoen met Leicester City verrassend landskampioen. 'Er zijn zoveel uitstekende spelers in deze Chelseaselectie en in de Premier League. Dat de FWA mij tot hun Speler van het Jaar verkiest, maakt mij heel trots', aldus nog Kanté. Lees ook: 'Waarom Kanté de beste speler in de Premier League is'In totaal kregen zeventien spelers stemmen, bij wie ook Toby Alderweireld en Romelu Lukaku. Eden Hazard won de onderscheiding, die sinds het seizoen 1947-1948 wordt toegekend, in 2015 en is voorlopig de enige Belg op de erelijst.