Misplaatste spreekkoren aan het adres van Eiji Kawashima leidden tot het stilleggen van Lierse-Beerschot. De club van de Japanse doelman diende maandag een klacht in. Kawashima zelf is er nog steeds niet goed van, aldus zijn manager Stefan Van Heester in Sport/Voetbalmagazine.

Van Heester wijst daarbij op de specifieke waarden en normen die Japanners eigen zijn: "Belgen zien dat misschien anders, maar voor Japanners zijn trots, eergevoel en solidariteit heel belangrijk."

"Zo kapot heb ik hem sinds ik hem ken nog nooit gezien. Hij heeft zich het lot van de slachtoffers in Japan enorm aangetrokken, is na de competitie de getroffen streek zelf gaan bezoeken, heeft een hulpfonds opgericht. Zijn familie kent ook mensen uit de getroffen streek. Dat mensen plezier vinden in wat ze zongen, is voor hem onbegrijpelijk." (AVV/GF)

Misplaatste spreekkoren aan het adres van Eiji Kawashima leidden tot het stilleggen van Lierse-Beerschot. De club van de Japanse doelman diende maandag een klacht in. Kawashima zelf is er nog steeds niet goed van, aldus zijn manager Stefan Van Heester in Sport/Voetbalmagazine. Van Heester wijst daarbij op de specifieke waarden en normen die Japanners eigen zijn: "Belgen zien dat misschien anders, maar voor Japanners zijn trots, eergevoel en solidariteit heel belangrijk." "Zo kapot heb ik hem sinds ik hem ken nog nooit gezien. Hij heeft zich het lot van de slachtoffers in Japan enorm aangetrokken, is na de competitie de getroffen streek zelf gaan bezoeken, heeft een hulpfonds opgericht. Zijn familie kent ook mensen uit de getroffen streek. Dat mensen plezier vinden in wat ze zongen, is voor hem onbegrijpelijk." (AVV/GF)