Het parket van Bari ondervraagt 22 spelers, ex-spelers en ex-trainers van Bari in het onderzoek naar matchfixing waarbij de club betrokken geweest zou zijn, een onderzoek dat al een tijdje loopt.

Ook Torinokeeper Jean-François Gillet, samen met Stefano Guberti van AS Roma (hij wordt volgende week woensdag ondervraagd) de bekendste naam in het lijstje, komt voor.

Marco Esposito

Gisteren bekende een andere ex-speler, Marco Esposito, dat hij geld heeft aangenomen om wedstrijden met Bari te verliezen. Het onderzoek betreft Bari-Treviso van 11 mei 2008 en Salernitana-Bari van 23 mei 2009. Bari voetbalde toen in tweede klasse en promoveerde in de lente van 2009.

Een paar oudere spelers (onder wie Gillet) zouden telkens de groep samengeroepen hebben en het voorstel gelanceerd hebben om de matchen te verliezen. Slechts een paar spelers zou dat toen geweigerd hebben.

Voor de tweede match zouden enkele spelers van Bari aan de groep voorgesteld hebben om de zege aan Salernitana (dat in degradatiegevaar verkeerde, terwijl Bari al quasi zeker was van promotie) te schenken, vertelde Esposito tijdens de twee uur ondervraging. De andere spelers gingen niet akkoord: als er geen geld aan te pas kwam, zouden ze spelen om te winnen. De ochtend van de wedstrijd werd er toch geld vrijgemaakt.

Antonio Conte

Alle ondervraagden tot nu benadrukten dat de toenmalige trainer, Antonio Conte, toen van niets op de hoogte geweest zou zijn. Conte, vandaag trainer van Juventus en maandag uitgeroepen tot trainer van het jaar in Italië, werd omwille van het vermoeden dat hij toch weet had van de affaire door de voetbalbond maanden geschorst.

Het parket van Bari ondervraagt 22 spelers, ex-spelers en ex-trainers van Bari in het onderzoek naar matchfixing waarbij de club betrokken geweest zou zijn, een onderzoek dat al een tijdje loopt. Ook Torinokeeper Jean-François Gillet, samen met Stefano Guberti van AS Roma (hij wordt volgende week woensdag ondervraagd) de bekendste naam in het lijstje, komt voor.Marco EspositoGisteren bekende een andere ex-speler, Marco Esposito, dat hij geld heeft aangenomen om wedstrijden met Bari te verliezen. Het onderzoek betreft Bari-Treviso van 11 mei 2008 en Salernitana-Bari van 23 mei 2009. Bari voetbalde toen in tweede klasse en promoveerde in de lente van 2009. Een paar oudere spelers (onder wie Gillet) zouden telkens de groep samengeroepen hebben en het voorstel gelanceerd hebben om de matchen te verliezen. Slechts een paar spelers zou dat toen geweigerd hebben. Voor de tweede match zouden enkele spelers van Bari aan de groep voorgesteld hebben om de zege aan Salernitana (dat in degradatiegevaar verkeerde, terwijl Bari al quasi zeker was van promotie) te schenken, vertelde Esposito tijdens de twee uur ondervraging. De andere spelers gingen niet akkoord: als er geen geld aan te pas kwam, zouden ze spelen om te winnen. De ochtend van de wedstrijd werd er toch geld vrijgemaakt.Antonio ConteAlle ondervraagden tot nu benadrukten dat de toenmalige trainer, Antonio Conte, toen van niets op de hoogte geweest zou zijn. Conte, vandaag trainer van Juventus en maandag uitgeroepen tot trainer van het jaar in Italië, werd omwille van het vermoeden dat hij toch weet had van de affaire door de voetbalbond maanden geschorst.