Kenneth Vermeer ging dit seizoen al een paar keer in de fout bij het team van de Belgische verdedigers Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, maar de 25-jarige goalie maakte ook indruk met geweldige reddingen. Hevig was de kritiek in Amsterdam na fouten in de competitieduel bij FC Utrecht (6-4) en NAC (2-2), maar even talrijk bleken de loftuitingen na fabelachtige reddingen in de CL-confrontatie in Lyon (0-0).

Maar de doelman beziet de discussie rond zijn status ontspannen, want zo is nu eenmaal zijn aard. "Ik maak me niet druk als ze iets over me zeggen", beweert de Surinamer in De Volkskrant. "Totaal niet. Als je het zelf rustig hebt en houdt, is dat nog altijd het beste. Als ik vertrouwen in mezelf houd en in de mensen om me heen, en zij in mij, dan is er niets aan de hand." Relativering past dus perfect bij Vermeer. "Ik praat met mijn ouders en met keeperstrainer Carlo l' Ami. Ik maak me nooit zo'n zorgen.

Je bent nu eenmaal een mens, het kan een keer minder gaan. Dan moet je er alleen voor zorgen dat je er zo sterk mogelijk weer uikomt. Iedere keeper heeft zijn eigen stijl. Het is niet goed als je iemand gaat nadoen. Edwin van der Sar, die bleef altijd rustig. Dat is een goed voorbeeld om naar te kijken. Zelf kan ik aardig meevoetballen. Maar het is toch zo lastig om over jezelf te praten." (FV)

Kenneth Vermeer ging dit seizoen al een paar keer in de fout bij het team van de Belgische verdedigers Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, maar de 25-jarige goalie maakte ook indruk met geweldige reddingen. Hevig was de kritiek in Amsterdam na fouten in de competitieduel bij FC Utrecht (6-4) en NAC (2-2), maar even talrijk bleken de loftuitingen na fabelachtige reddingen in de CL-confrontatie in Lyon (0-0). Maar de doelman beziet de discussie rond zijn status ontspannen, want zo is nu eenmaal zijn aard. "Ik maak me niet druk als ze iets over me zeggen", beweert de Surinamer in De Volkskrant. "Totaal niet. Als je het zelf rustig hebt en houdt, is dat nog altijd het beste. Als ik vertrouwen in mezelf houd en in de mensen om me heen, en zij in mij, dan is er niets aan de hand." Relativering past dus perfect bij Vermeer. "Ik praat met mijn ouders en met keeperstrainer Carlo l' Ami. Ik maak me nooit zo'n zorgen. Je bent nu eenmaal een mens, het kan een keer minder gaan. Dan moet je er alleen voor zorgen dat je er zo sterk mogelijk weer uikomt. Iedere keeper heeft zijn eigen stijl. Het is niet goed als je iemand gaat nadoen. Edwin van der Sar, die bleef altijd rustig. Dat is een goed voorbeeld om naar te kijken. Zelf kan ik aardig meevoetballen. Maar het is toch zo lastig om over jezelf te praten." (FV)