Al jaren staat zijn naam op alle lijstjes: Kepa Arrizabalaga. 'De toekomst van Athletic Bilbao', noemt men hem steevast. De 23-jarige doelman is afkomstig uit het Baskische kuststadje Ondárroa, waar Athletic hem weghaalde toen hij nog geen tien was. Hij doorliep er alle jeugdcategorieën. Hij deed dat ook bij de nationale ploeg, waarin hij dit najaar debuteerde. Zonder ongelukken is hij komende zomer op het WK de derde doelman, achter David de Gea en Pepe Reina. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vent van 1,89 meter.

Juventus en Arsenal polsten al een keer, maar het lijkt er veel op dat zijn pad richting Real Madrid loopt. In januari al? Dat kan.

Kepa, bezig aan zijn tweede seizoen als titularis bij de Basken, weigert er immers zijn contract, dat nog loopt tot juni 2018, te verlengen. Vanaf 1 januari is hij vrij om te onderhandelen. Als Real hem direct wil, moet het 20 miljoen euro op tafel leggen, in het andere geval is hij deze zomer gratis.

In de waarderingsklassementen van La Liga scoort hij niet super hoog. Dat komt omdat Athletic aan een matig seizoen bezig is. Onlangs hield hij wel de nul tegen Real, het was zijn vierde clean sheet dit seizoen. Kepa is een goeie shot stopper, durft uit zijn doel te komen én panikeert niet als hij moet meevoetballen. In zijn nadeel spreekt zijn gebrek aan ervaring.

Keylor Navas, de huidige nummer één, trekt zich ondertussen weinig aan van de geruchten. Hij geniet het vertrouwen van Zidane, die niet vergeten is hoe Navas in de eerste maanden van de Fransman als hoofdcoach een lekke verdediging overeind hield.

De Costa Ricaan wordt al sinds zijn komst in 2014 geconfronteerd met geruchten over versterking. De Gea was er al bijna een keer eind augustus 2015, de papieren werden maar een half uur te laat ingediend. Ook Gianluigi Donnarumma en Thibaut Courtois worden geregeld aan de Koninklijke gekoppeld. 'Ik vecht tegen iedereen', aldus Navas vorige week tijdens het WK voor clubs. 'Als zij zich 20 keer gooien op training, zal ik dat 25 keer doen en als zij 30 oefeningen afwerken, doe ik er 50. '

Al jaren staat zijn naam op alle lijstjes: Kepa Arrizabalaga. 'De toekomst van Athletic Bilbao', noemt men hem steevast. De 23-jarige doelman is afkomstig uit het Baskische kuststadje Ondárroa, waar Athletic hem weghaalde toen hij nog geen tien was. Hij doorliep er alle jeugdcategorieën. Hij deed dat ook bij de nationale ploeg, waarin hij dit najaar debuteerde. Zonder ongelukken is hij komende zomer op het WK de derde doelman, achter David de Gea en Pepe Reina. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vent van 1,89 meter. Juventus en Arsenal polsten al een keer, maar het lijkt er veel op dat zijn pad richting Real Madrid loopt. In januari al? Dat kan. Kepa, bezig aan zijn tweede seizoen als titularis bij de Basken, weigert er immers zijn contract, dat nog loopt tot juni 2018, te verlengen. Vanaf 1 januari is hij vrij om te onderhandelen. Als Real hem direct wil, moet het 20 miljoen euro op tafel leggen, in het andere geval is hij deze zomer gratis. In de waarderingsklassementen van La Liga scoort hij niet super hoog. Dat komt omdat Athletic aan een matig seizoen bezig is. Onlangs hield hij wel de nul tegen Real, het was zijn vierde clean sheet dit seizoen. Kepa is een goeie shot stopper, durft uit zijn doel te komen én panikeert niet als hij moet meevoetballen. In zijn nadeel spreekt zijn gebrek aan ervaring. Keylor Navas, de huidige nummer één, trekt zich ondertussen weinig aan van de geruchten. Hij geniet het vertrouwen van Zidane, die niet vergeten is hoe Navas in de eerste maanden van de Fransman als hoofdcoach een lekke verdediging overeind hield. De Costa Ricaan wordt al sinds zijn komst in 2014 geconfronteerd met geruchten over versterking. De Gea was er al bijna een keer eind augustus 2015, de papieren werden maar een half uur te laat ingediend. Ook Gianluigi Donnarumma en Thibaut Courtois worden geregeld aan de Koninklijke gekoppeld. 'Ik vecht tegen iedereen', aldus Navas vorige week tijdens het WK voor clubs. 'Als zij zich 20 keer gooien op training, zal ik dat 25 keer doen en als zij 30 oefeningen afwerken, doe ik er 50. '