Sport/Voetbalmagazine sprak met Boris Bogdanov, chef voetbal bij de Russische website Sportbox. "Hoewel hij het nooit publiekelijk erkende, had Kerimov de ambitie om de volgende president van Dagestan te worden", zegt de journalist.

"Het is algemeen geweten dat hij zijn voetbalproject opstartte om zijn imago te verbeteren. Hij pompte veel geld in Anzji, dat van een klein provinciaal ploegje opeens evolueerde naar een sterrenclub. Hij wilde geschiedenis schrijven en de prijzenkast zo snel mogelijk spijzen, om zo de harten van de fans te winnen en duidelijk te maken dat hij om de mensen in de regio geeft."

Na twee en een half jaar en talloze dure transfers (waaronder Samuel Eto'o en Mbark Boussoufa) heeft Anzji tot grote teleurstelling van Kerimov nog steeds geen prijs te pakken. De slechte seizoenstart zorgt er bovendien voor dat de club ook nu al niet meer tot de titelkandidaten kan worden gerekend, zelfs het behalen van een Europees ticket komt in het gedrang.

Bogdanov: "Kerimov realiseerde zich dat het op deze manier moeilijk zou zijn om ooit als president te worden verkozen en gaf zijn droom op. Nu hij geen doel meer voor ogen heeft, heeft hij dus min of meer de stekker uit het project Anzji getrokken." (JaS)

Sport/Voetbalmagazine sprak met Boris Bogdanov, chef voetbal bij de Russische website Sportbox. "Hoewel hij het nooit publiekelijk erkende, had Kerimov de ambitie om de volgende president van Dagestan te worden", zegt de journalist. "Het is algemeen geweten dat hij zijn voetbalproject opstartte om zijn imago te verbeteren. Hij pompte veel geld in Anzji, dat van een klein provinciaal ploegje opeens evolueerde naar een sterrenclub. Hij wilde geschiedenis schrijven en de prijzenkast zo snel mogelijk spijzen, om zo de harten van de fans te winnen en duidelijk te maken dat hij om de mensen in de regio geeft." Na twee en een half jaar en talloze dure transfers (waaronder Samuel Eto'o en Mbark Boussoufa) heeft Anzji tot grote teleurstelling van Kerimov nog steeds geen prijs te pakken. De slechte seizoenstart zorgt er bovendien voor dat de club ook nu al niet meer tot de titelkandidaten kan worden gerekend, zelfs het behalen van een Europees ticket komt in het gedrang. Bogdanov: "Kerimov realiseerde zich dat het op deze manier moeilijk zou zijn om ooit als president te worden verkozen en gaf zijn droom op. Nu hij geen doel meer voor ogen heeft, heeft hij dus min of meer de stekker uit het project Anzji getrokken." (JaS)