Kevin De Bruyne, ‘de grootste transferflater van Chelsea’

© Belga Image

Zes spelers die helemaal doorbraken nadat ze in Londen bij het huisvuil werden gezet.

‘Is er in de afgelopen tijd een grotere transferflater geweest dan de beslissing van Chelsea om Kevin De Bruyne te laten vertrekken naar Wolfsburg. Aangezien hij nu een van de meest invloedrijke en productieve creatieve voetballers in Europa is, is het moeilijk om er één te vinden,’ aldus de Britse tabloid The Daily Mail. ‘Met elke goal die hij maakt, strooit hij zout in de wonde van Chelsea’.

Top

De Bruyne scheert momenteel hoge toppen bij Manchester City. Met een prachtgoal tegen PSG dinsdag trapte hij de Citizens voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de halve finales van de Champions League. In de Britse pers werd hij overladen met lof.

De Engelsen legden vorige zomer een slordige 75 miljoen euro op tafel om de Rode Duivel los te weken bij Wolfsburg en volgens The Daily Mail is hij intussen 90 miljoen waard. Dat terwijl Chelsea hem nog in januari 2014 voor ‘slechts’ 18 miljoen pond (22,5 miljoen euro) naar de Duitse subtopper liet gaan.

Doorgebroken

Een en ander is voor de krant een aanleiding om een lijstje te maken van andere transferflaters van het Chelsea van de steenrijke Roman Abramovich. Vijf spelers die helemaal doorbraken nadat ze door The Blues bij het huisvuil werden gezet:

Romelu Lukaku

Verkocht aan Everton voor 35 miljoen euro in 2014

Geschatte waarde vandaag: circa 80 miljoen euro

Romelu Lukaku (R)
Romelu Lukaku (R)© Belga Image

‘Hoewel nog altijd het gevoel bestaat dat hij niet het maximale uit zijn capaciteiten haalt, hebben zijn 25 goals voor een slabakkende club de interesse gewekt van de Europese top. En Chelsea is een van hen.’

Nemanja Matic

Verkocht aan Benfica voor 2,8 miljoen euro in 2011

Geschatte waarde vandaag: circa 44 miljoen euro

‘Toen Chelsea de Braziliaan David Luiz overnam van Benfica, maakte de toen 20-jarige Matic de omgekeerde beweging, schijnbaar als onderdeel van de deal. In Lissabon was hij een van de drijvende krachten achter de kwalificatie voor de Europa League-finale, die de Portugezen verloren van… Chelsea. In het seizoen 2014-2015 legden The Blues 21 miljoen pond op tafel om de Serviër terug naar Londen te halen’.

Daniel Sturridge

Verkocht aan Liverpool voor 15 miljoen euro in 2013

Geschatte waarde vandaag: circa 31 miljoen euro

Daniel Sturridge (R)
Daniel Sturridge (R)© BELGAIMAGE

‘Met 24 goals bracht Daniel Sturridge Liverpool op een zucht van de titel in 2014. Een van de scherpste schutters in de Premier League en wellicht de beste Engelse spits’.

Ryan Bertrand

Verkocht aan Southampton voor 12,5 miljoen euro in januari 2014

Geschatte waarde vandaag: circa 22,6 miljoen euro

‘Bertrand werd eerst verhuurd aan Aston Villa en in de zomer van 2014 – uitgerekend op het moment dat zijn concurrent op de linksachter bij Chelsea, Ashley Cole, vertrok – aan Southampton, dat hem vervolgens definitief overnam. Daar werd hij een sleutelspeler in een van de beste defensies van de Premier League.’

Peter Cech

Verkocht aan Arsenal voor 12,5 miljoen euro in 2015

Geschatte waarde vandaag: 25 miljoen euro

Petr Cech.
Petr Cech.© Reuters

‘Mocht van Abramovich vertrekken omdat Chelsea volop de kaart van Rode Duivel Thibaut Courtois trok, loste bij Arsenal een hardnekkig doelmannenprobleem op en leek even de Gunners op weg te helpen naar een eerste titel in 12 jaar’. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content