Negen wedstrijden, vijf goals en vijf assists. Ziedaar de haast perfecte start voor Kevin De Bruyne bij Manchester City. Het kenmerkt de evolutie die onze landgenoot doormaakte de voorbije twee jaren. Want vergelijken we zijn statistieken uit de eerste negen wedstrijden met City met die van bij zijn Duitse clubs Werder Bremen en Wolfsburg, dan stellen we vast dat De Bruyne daar weliswaar niet onaardig debuteerde, maar in niets te vergelijken met zijn wervelend debuut bij City -en dat ondanks het loodzware prijskaartje van 75 miljoen euro.

Bij Werder Bremen, waar hij in het seizoen 2012/2013 gestald werd door Chelsea, verzamelde hij in zijn eerste tien wedstrijden drie goals en drie assists. Bij Wolfsburg, waar hij tijdens de winterstop van het seizoen 2013/2014 arriveerde, kwam De Bruyne in zijn eerste tien wedstrijden voor de Volkswagenclub aan vier assists, maar scoorde hij geen enkele keer.

Nog een leuke vergelijking: Eden Hazard kwam in zijn eerste tien wedstrijden voor Chelsea (seizoen 2012/2013) aan één goal en zeven assists. Die andere offensieve middenvelder bij de Rode Duivels, Dries Mertens, begon bij Napoli bescheiden met één goal en drie assists in zijn eerste tien wedstrijden. De Bruyne doet nu al beter en heeft dan nog een wedstrijd te goed. Tegen Manchester United zondag (15u) kan hij zijn debuut bij de Citizens nog wat extra kleur geven en zich op eenzelfde manier als Vincent Kompany in de harten van de fans spelen.

Negen wedstrijden, vijf goals en vijf assists. Ziedaar de haast perfecte start voor Kevin De Bruyne bij Manchester City. Het kenmerkt de evolutie die onze landgenoot doormaakte de voorbije twee jaren. Want vergelijken we zijn statistieken uit de eerste negen wedstrijden met City met die van bij zijn Duitse clubs Werder Bremen en Wolfsburg, dan stellen we vast dat De Bruyne daar weliswaar niet onaardig debuteerde, maar in niets te vergelijken met zijn wervelend debuut bij City -en dat ondanks het loodzware prijskaartje van 75 miljoen euro.Bij Werder Bremen, waar hij in het seizoen 2012/2013 gestald werd door Chelsea, verzamelde hij in zijn eerste tien wedstrijden drie goals en drie assists. Bij Wolfsburg, waar hij tijdens de winterstop van het seizoen 2013/2014 arriveerde, kwam De Bruyne in zijn eerste tien wedstrijden voor de Volkswagenclub aan vier assists, maar scoorde hij geen enkele keer. Nog een leuke vergelijking: Eden Hazard kwam in zijn eerste tien wedstrijden voor Chelsea (seizoen 2012/2013) aan één goal en zeven assists. Die andere offensieve middenvelder bij de Rode Duivels, Dries Mertens, begon bij Napoli bescheiden met één goal en drie assists in zijn eerste tien wedstrijden. De Bruyne doet nu al beter en heeft dan nog een wedstrijd te goed. Tegen Manchester United zondag (15u) kan hij zijn debuut bij de Citizens nog wat extra kleur geven en zich op eenzelfde manier als Vincent Kompany in de harten van de fans spelen.