De middenvelder van Manchester City heeft de concurrentie van Chelsea-middenvelders N'golo Kanté en Jorginho. De winnaar komt dus sowieso uit de Premier League.

De prijs wordt toegekend door een panel met de 24 bondscoaches die aan het EK deelnamen, 80 clubtrainers uit de Champions- en Europa League en 55 voetbaljournalisten. De coaches mochten niet voor een speler van hun eigen team kiezen. Volgende week donderdag wordt de trofee in Istanboel uitgereikt bij de loting voor de groepsfase van de Champions League. Vorig jaar ging de Poolse spits Robert Lewandowski ermee aan de haal. De Bruyne was toen ook al genomineerd, maar werd derde, achter ook nog doelman Manuel Neuer, ploegmaat van Lewandowski bij Bayern München.

Dit jaar werd Lewandowski vijfde in de poll en ook de Argentijn Lionel Messi (vierde) en de Portugees Cristiano Ronaldo (negende) haalden de top drie niet. Gianluigi Donnarumma (zesde), Kylian Mbappé (zevende), Raheem Sterling (achtste) en Erling Haaland (tiende) vervolledigen de top tien.

Bij de vrouwen zijn drie speelsters van Barcelona genomineerd: de Nederlandse Lieke Martens en de Spanjaarden Jennifer Hermoso en Alexia Putellas.

Pep Guardiola (Manchester City), Roberto Mancini (bondscoach Italië) en Thomas Tuchel (Chelsea) kunnen Trainer van het Jaar worden. In het vrouwenvoetbal gaat die onderscheiding naar Lluis Cortés (ex-Barcelona), Peter Gerhardsson (bondscoach Zweden) of Emma Hayes (Chelsea).

De middenvelder van Manchester City heeft de concurrentie van Chelsea-middenvelders N'golo Kanté en Jorginho. De winnaar komt dus sowieso uit de Premier League.De prijs wordt toegekend door een panel met de 24 bondscoaches die aan het EK deelnamen, 80 clubtrainers uit de Champions- en Europa League en 55 voetbaljournalisten. De coaches mochten niet voor een speler van hun eigen team kiezen. Volgende week donderdag wordt de trofee in Istanboel uitgereikt bij de loting voor de groepsfase van de Champions League. Vorig jaar ging de Poolse spits Robert Lewandowski ermee aan de haal. De Bruyne was toen ook al genomineerd, maar werd derde, achter ook nog doelman Manuel Neuer, ploegmaat van Lewandowski bij Bayern München. Dit jaar werd Lewandowski vijfde in de poll en ook de Argentijn Lionel Messi (vierde) en de Portugees Cristiano Ronaldo (negende) haalden de top drie niet. Gianluigi Donnarumma (zesde), Kylian Mbappé (zevende), Raheem Sterling (achtste) en Erling Haaland (tiende) vervolledigen de top tien. Bij de vrouwen zijn drie speelsters van Barcelona genomineerd: de Nederlandse Lieke Martens en de Spanjaarden Jennifer Hermoso en Alexia Putellas. Pep Guardiola (Manchester City), Roberto Mancini (bondscoach Italië) en Thomas Tuchel (Chelsea) kunnen Trainer van het Jaar worden. In het vrouwenvoetbal gaat die onderscheiding naar Lluis Cortés (ex-Barcelona), Peter Gerhardsson (bondscoach Zweden) of Emma Hayes (Chelsea).