Kevin De Bruyne is door zijn collega-profvoetballers in een verkiezing, georganiseerd door het Duitse sportmagazine Kicker, verkozen tot de op een na beste veldspeler van de eerste seizoenshelft in de Bundesliga, na de Nederlander Arjen Robben. Dat meldde Kicker .

Aan het onderzoek deden 240 profvoetballers uit de Bundesliga mee. Robben kreeg 46,7 procent van de stemmen en bleef daarmee De Bruyne (12,5 procent) ver voor. Topschutter Alexander Meier (Eintracht Frankfurt) staat op de derde plaats op het lijstje. Manuel Neuer (Bayern München) werd uitgeroepen tot beste doelman, Markus Weinzierl (FC Augsburg) is volgens de Bundesliga-spelers de beste trainer. Leverkusen-speler Karim Bellarabi werd verkozen tot positieve verrassing van de heenronde.

De dertigjarige Robben was in de eerste zeventien wedstrijden van het seizoen bij Bayern reeds goed voor tien doelpunten en drie assists. Daarmee loodste hij de Duitse Rekordmeister naar de eerste plaats in de Bundesliga, met liefst elf punten voorsprong op eerste achtervolger Wolfsburg, de club van De Bruyne.

Maar ook de Rode Duivel kan indrukwekkende statistieken voorleggen. De winger vond begin dit jaar na zijn transfer van Chelsea naar Wolfsburg de spelvreugde in de Volkswagenstad terug. Dit seizoen is hij met tien stuks bij de winterstop assistkoning in de Bundesliga en daarbovenop vond hij ook nog drie keer de weg naar de netten.

De Bruyne werd door Kicker tevens verkozen tot beste aanvallende middenvelder in de Bundesliga. De 23-jarige Rode Duivel kreeg als enige de stempel 'wereldklasse'.

Aan het onderzoek deden 240 profvoetballers uit de Bundesliga mee. Robben kreeg 46,7 procent van de stemmen en bleef daarmee De Bruyne (12,5 procent) ver voor. Topschutter Alexander Meier (Eintracht Frankfurt) staat op de derde plaats op het lijstje. Manuel Neuer (Bayern München) werd uitgeroepen tot beste doelman, Markus Weinzierl (FC Augsburg) is volgens de Bundesliga-spelers de beste trainer. Leverkusen-speler Karim Bellarabi werd verkozen tot positieve verrassing van de heenronde. De dertigjarige Robben was in de eerste zeventien wedstrijden van het seizoen bij Bayern reeds goed voor tien doelpunten en drie assists. Daarmee loodste hij de Duitse Rekordmeister naar de eerste plaats in de Bundesliga, met liefst elf punten voorsprong op eerste achtervolger Wolfsburg, de club van De Bruyne. Maar ook de Rode Duivel kan indrukwekkende statistieken voorleggen. De winger vond begin dit jaar na zijn transfer van Chelsea naar Wolfsburg de spelvreugde in de Volkswagenstad terug. Dit seizoen is hij met tien stuks bij de winterstop assistkoning in de Bundesliga en daarbovenop vond hij ook nog drie keer de weg naar de netten. De Bruyne werd door Kicker tevens verkozen tot beste aanvallende middenvelder in de Bundesliga. De 23-jarige Rode Duivel kreeg als enige de stempel 'wereldklasse'.