Voor de recordaankoop van de Citizens wordt het een symbolische terugkeer naar Londens grondgebied, niet ver van de plek waar hij twee seizoenen geleden zijn lip stukbeet telkens José Mourinho de basiself van Chelsea bekendmaakte. Daar stond de naam van Kevin De Bruyne zelden bij. In een half jaar bij de Blues kwam hij aan slechts negen wedstrijden.

Maar de voetballer van toen is niet die van nu. In anderhalf seizoen Wolfsburg heeft De Bruyne zichzelf heruitgevonden, zo oordeelt de Britse pers. Dieter Hecking, coach van Die Wölfe posteerde de Rode Duivel af en toe op de linkervleugel, maar het is pas in een vrije rol in de rug van diepe spits Bas Dost dat De Bruyne ontplofte. Resultaat: 20 assists, 10 doelpunten en de trofee van beste speler in de Bundesliga erbovenop.

'Hij is de perfecte speler voor de omschakeling van verdediging naar aanval', stelde Hecking vast. 'Hij bezit een ongelooflijk gevoel voor ruimte en daardoor vinden tegenstanders het immens lastig om op hem te verdedigen. Hij verstaat bovendien de kunst om soms overal te zijn en slim uit de wedstrijd te verdwijnen om dan plots toe te slaan.'

Champions League

Met die beschrijving geeft de Wolfsburgcoach perfect weer waarom Manchester City onze landgenoot er absoluut bij wilde - ondanks een perfecte start met vier zeges uit vier competitiewedstrijden. Trainer Manuel Pellegrini wilde na de teleurstellende vorige campagne vers bloed in de (oude) ploeg pompen. De nieuwelingen moesten over twee kwaliteiten beschikken: in staat om laag inzakkende ploegen te ontwrichten met een flits én de snelle omschakeling kunnen spelen wanneer er in de Champions League aangetreden wordt tegen topteams.

Eerst Raheem Sterling en nu Kevin De Bruyne zijn twee types die elk op hun manier aan dat profiel beantwoorden. Sterling verwierf in zijn eerste maand bij de Citizens al meteen een vaste stek op de linkerflank. Ook David Silva voegde ondertussen als spelverdeler een nieuwe dimensie toe aan zijn spel.

Exit Yaya Touré

Aangenomen wordt dat De Bruyne voorbestemd is voor de rechterflank. Samir Nasri ligt door zijn gebrek aan regelmaat niet in de bovenste lade bij Pellegrini. Ook Jesús Navas kreeg al een pak kritiek te slikken van pers en publiek: de Spanjaard is pijlsnel, maar onvoldoende efficiënt. Slechts 7 goals en 24 assists in meer dan honderd wedstrijden voor City ondertussen. Zijn vaak onzorgvuldige voorzetten na nochtans geweldige acties zijn een constante bron van ergernis.

Op termijn heeft Man City echter andere plannen met De Bruyne: hij is de gedoodverfde vervanger voor Yaya Touré. De Ivoriaanse box-to-boxmiddenvelder is 32 en flirt al langer met een vertrek uit Manchester. Met zijn groot loopvermogen en accurate passing past De Bruyne perfect in dat plaatje. Maar eerst dus die rechterflank.

Voor de recordaankoop van de Citizens wordt het een symbolische terugkeer naar Londens grondgebied, niet ver van de plek waar hij twee seizoenen geleden zijn lip stukbeet telkens José Mourinho de basiself van Chelsea bekendmaakte. Daar stond de naam van Kevin De Bruyne zelden bij. In een half jaar bij de Blues kwam hij aan slechts negen wedstrijden.Maar de voetballer van toen is niet die van nu. In anderhalf seizoen Wolfsburg heeft De Bruyne zichzelf heruitgevonden, zo oordeelt de Britse pers. Dieter Hecking, coach van Die Wölfe posteerde de Rode Duivel af en toe op de linkervleugel, maar het is pas in een vrije rol in de rug van diepe spits Bas Dost dat De Bruyne ontplofte. Resultaat: 20 assists, 10 doelpunten en de trofee van beste speler in de Bundesliga erbovenop. 'Hij is de perfecte speler voor de omschakeling van verdediging naar aanval', stelde Hecking vast. 'Hij bezit een ongelooflijk gevoel voor ruimte en daardoor vinden tegenstanders het immens lastig om op hem te verdedigen. Hij verstaat bovendien de kunst om soms overal te zijn en slim uit de wedstrijd te verdwijnen om dan plots toe te slaan.'Met die beschrijving geeft de Wolfsburgcoach perfect weer waarom Manchester City onze landgenoot er absoluut bij wilde - ondanks een perfecte start met vier zeges uit vier competitiewedstrijden. Trainer Manuel Pellegrini wilde na de teleurstellende vorige campagne vers bloed in de (oude) ploeg pompen. De nieuwelingen moesten over twee kwaliteiten beschikken: in staat om laag inzakkende ploegen te ontwrichten met een flits én de snelle omschakeling kunnen spelen wanneer er in de Champions League aangetreden wordt tegen topteams.Eerst Raheem Sterling en nu Kevin De Bruyne zijn twee types die elk op hun manier aan dat profiel beantwoorden. Sterling verwierf in zijn eerste maand bij de Citizens al meteen een vaste stek op de linkerflank. Ook David Silva voegde ondertussen als spelverdeler een nieuwe dimensie toe aan zijn spel. Aangenomen wordt dat De Bruyne voorbestemd is voor de rechterflank. Samir Nasri ligt door zijn gebrek aan regelmaat niet in de bovenste lade bij Pellegrini. Ook Jesús Navas kreeg al een pak kritiek te slikken van pers en publiek: de Spanjaard is pijlsnel, maar onvoldoende efficiënt. Slechts 7 goals en 24 assists in meer dan honderd wedstrijden voor City ondertussen. Zijn vaak onzorgvuldige voorzetten na nochtans geweldige acties zijn een constante bron van ergernis.Op termijn heeft Man City echter andere plannen met De Bruyne: hij is de gedoodverfde vervanger voor Yaya Touré. De Ivoriaanse box-to-boxmiddenvelder is 32 en flirt al langer met een vertrek uit Manchester. Met zijn groot loopvermogen en accurate passing past De Bruyne perfect in dat plaatje. Maar eerst dus die rechterflank.