De Rode Duivel moest woensdag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Aston Villa op het uur noodgedwongen naar de kant, waarna er aan de zijlijn kort overleg met de coach volgde. Aanvankelijk werd er gedacht aan een afwezigheid van twee à drie weken. Nadat de arts de scan vrijdagochtend opnieuw onder de loep had genomen, werd echter duidelijk dat KDB heel wat langer aan de kant zal staan en belangrijke wedstrijden zal missen voor de Citizens, die na een ietwat wisselvallig seizoensbegin sinds 21 november ongeslagen zijn en intussen negen zeges op rij lieten noteren, in alle competities samen. In de Premier League zijn ze daarmee opgeklommen naar de tweede plaats, op twee punten van leider en stadsgenoot United, dat bovendien een wedstrijd meer gespeeld heeft.

In het beste scenario is De Bruyne op 20 februari opnieuw speelklaar, een afwezigheid van zes weken zou hem tot 6 maart van de velden houden. De Rode Duivel mist sowieso al de toppers in de Premier League tegen Liverpool en Tottenham, en ook het competitieduel tegen Arsenal en de heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League tegen Borussia Mönchengladbach komen in het gedrang. Uitgerekend op 6 maart wordt de Manchester Derby gespeeld. De eerstvolgende interlands met de Rode Duivels lijken niet te vroeg te komen. Zij blazen pas medio maart verzamelen voor de start van de WK-kwalificatiecampagne, met duels tegen Wales en Tsjechië.

De eerstvolgende interlands met de Rode Duivels lijken niet te vroeg te komen. Zij blazen pas medio maart verzamelen voor de start van de WK-kwalificatiecampagne, met duels tegen Wales en Tsjechië. Desalniettemin is De Bruyne de derde Rode Duivel die bondscoach Roberto Martinez voor langere tijd ziet uitvallen. Axel Witsel viel begin deze maand uit met een scheur in de achillespees, zijn deelname aan het EK komende zomer hangt aan een zijden draadje. Dennis Praet staat dan weer drie maanden aan de kant, net als KDB met een hamstringblessure.

Overbelasting als gevolg van een overvolle kalender. "Er zijn gewoon te veel wedstrijden", beseft Guardiola maar al te goed. "Spelers willen natuurlijk geen kwetsuren oplopen, maar het zijn ook maar mensen. In de FA Cup mogen we zaterdag vijf keer wisselen, maar in de Premier League kan dat niet. Waarom toch? Het is onmogelijk om gedurende elf maanden de hele tijd fit te blijven, als je om de drie dagen een wedstrijd moet spelen. We doen er alles aan om onze spelers fit te houden. Op het vlak van medische behandeling en voeding staan we verder dan ooit. Maar dan nog is het onmogelijk, en dat is bij elke club zo."

De Rode Duivel moest woensdag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Aston Villa op het uur noodgedwongen naar de kant, waarna er aan de zijlijn kort overleg met de coach volgde. Aanvankelijk werd er gedacht aan een afwezigheid van twee à drie weken. Nadat de arts de scan vrijdagochtend opnieuw onder de loep had genomen, werd echter duidelijk dat KDB heel wat langer aan de kant zal staan en belangrijke wedstrijden zal missen voor de Citizens, die na een ietwat wisselvallig seizoensbegin sinds 21 november ongeslagen zijn en intussen negen zeges op rij lieten noteren, in alle competities samen. In de Premier League zijn ze daarmee opgeklommen naar de tweede plaats, op twee punten van leider en stadsgenoot United, dat bovendien een wedstrijd meer gespeeld heeft. In het beste scenario is De Bruyne op 20 februari opnieuw speelklaar, een afwezigheid van zes weken zou hem tot 6 maart van de velden houden. De Rode Duivel mist sowieso al de toppers in de Premier League tegen Liverpool en Tottenham, en ook het competitieduel tegen Arsenal en de heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League tegen Borussia Mönchengladbach komen in het gedrang. Uitgerekend op 6 maart wordt de Manchester Derby gespeeld. De eerstvolgende interlands met de Rode Duivels lijken niet te vroeg te komen. Zij blazen pas medio maart verzamelen voor de start van de WK-kwalificatiecampagne, met duels tegen Wales en Tsjechië.De eerstvolgende interlands met de Rode Duivels lijken niet te vroeg te komen. Zij blazen pas medio maart verzamelen voor de start van de WK-kwalificatiecampagne, met duels tegen Wales en Tsjechië. Desalniettemin is De Bruyne de derde Rode Duivel die bondscoach Roberto Martinez voor langere tijd ziet uitvallen. Axel Witsel viel begin deze maand uit met een scheur in de achillespees, zijn deelname aan het EK komende zomer hangt aan een zijden draadje. Dennis Praet staat dan weer drie maanden aan de kant, net als KDB met een hamstringblessure. Overbelasting als gevolg van een overvolle kalender. "Er zijn gewoon te veel wedstrijden", beseft Guardiola maar al te goed. "Spelers willen natuurlijk geen kwetsuren oplopen, maar het zijn ook maar mensen. In de FA Cup mogen we zaterdag vijf keer wisselen, maar in de Premier League kan dat niet. Waarom toch? Het is onmogelijk om gedurende elf maanden de hele tijd fit te blijven, als je om de drie dagen een wedstrijd moet spelen. We doen er alles aan om onze spelers fit te houden. Op het vlak van medische behandeling en voeding staan we verder dan ooit. Maar dan nog is het onmogelijk, en dat is bij elke club zo."