Kevin De Bruyne zal vier tot zes weken buiten strijd zijn. Dat meldt zijn club RC Genk.

Bondscoach Georges Leekens zal dus niet op de 20-jarige middenvelder kunnen rekenen in de oefenwedstrijden van de Rode Duivels tegen Slovenië (woensdag) en de Verenigde Staten (6 september) en in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan (2 september). Met Genk mist De Bruyne onder meer de wedstrijden tegen Maccabi Haifa in de play-offs van de Champions League.

De Bruyne blesseerde zich zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen Lierse (0-0) aan het kuitbeen. Maandag wees onderzoek uit dat hij een scheur in een kuitspier en enkele kleine scheurtjes in het ligament tussen het kuit en scheenbeen opgelopen heeft.

Eerder haakten Jelle Van Damme (buikgriep), Jan Vertonghen (liesblessure), Thomas Vermaelen (geblokkeerde rug) en Nacer Chadli (knieblessure) al af bij de Rode Duivels. (Belga/KVDA)

Kevin De Bruyne zal vier tot zes weken buiten strijd zijn. Dat meldt zijn club RC Genk. Bondscoach Georges Leekens zal dus niet op de 20-jarige middenvelder kunnen rekenen in de oefenwedstrijden van de Rode Duivels tegen Slovenië (woensdag) en de Verenigde Staten (6 september) en in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan (2 september). Met Genk mist De Bruyne onder meer de wedstrijden tegen Maccabi Haifa in de play-offs van de Champions League. De Bruyne blesseerde zich zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen Lierse (0-0) aan het kuitbeen. Maandag wees onderzoek uit dat hij een scheur in een kuitspier en enkele kleine scheurtjes in het ligament tussen het kuit en scheenbeen opgelopen heeft. Eerder haakten Jelle Van Damme (buikgriep), Jan Vertonghen (liesblessure), Thomas Vermaelen (geblokkeerde rug) en Nacer Chadli (knieblessure) al af bij de Rode Duivels. (Belga/KVDA)