Rode Duivel Kevin De Bruyne lijkt op weg naar het Duitse Bayer Leverkusen, vorig seizoen de nummer drie in de Bundesliga en daardoor zeker van Champions League-deelname. "We hebben een akkoord bereikt met Chelsea. Zij kopen André Schürrle voor een reeds vastgelegd bedrag, terwijl wij Kevin De Bruyne een jaar zonder bijkomende kosten mogen lenen", verklaarde Wolfgang Hölzhauser, algemeen directeur bij Leverkusen.

De Bruyne werd afgelopen seizoen door Chelsea uitgeleend aan Werder Bremen, dat met 34 punten op een teleurstellende veertiende plaats eindigde. De Bruyne was echter wekelijks een van de uitblinkers en Chelsea is dan ook van mening dat een stap hogerop de ontwikkeling van de winger alleen maar ten goede zou komen.

Leverkusen toonde al snel interesse, maar ook de buren uit Dortmund hengelen nog steeds naar de diensten van de 21-jarige De Bruyne.

Afgelopen nacht verscheen de winger nog aan de aftrap in de met 2-4 gewonnen oefeninterland in en tegen de Verenigde Staten. Na 69 minuten werd hij door bondscoach Marc Wilmots naar de kant gehaald. (Belga/INM)

Rode Duivel Kevin De Bruyne lijkt op weg naar het Duitse Bayer Leverkusen, vorig seizoen de nummer drie in de Bundesliga en daardoor zeker van Champions League-deelname. "We hebben een akkoord bereikt met Chelsea. Zij kopen André Schürrle voor een reeds vastgelegd bedrag, terwijl wij Kevin De Bruyne een jaar zonder bijkomende kosten mogen lenen", verklaarde Wolfgang Hölzhauser, algemeen directeur bij Leverkusen. De Bruyne werd afgelopen seizoen door Chelsea uitgeleend aan Werder Bremen, dat met 34 punten op een teleurstellende veertiende plaats eindigde. De Bruyne was echter wekelijks een van de uitblinkers en Chelsea is dan ook van mening dat een stap hogerop de ontwikkeling van de winger alleen maar ten goede zou komen. Leverkusen toonde al snel interesse, maar ook de buren uit Dortmund hengelen nog steeds naar de diensten van de 21-jarige De Bruyne. Afgelopen nacht verscheen de winger nog aan de aftrap in de met 2-4 gewonnen oefeninterland in en tegen de Verenigde Staten. Na 69 minuten werd hij door bondscoach Marc Wilmots naar de kant gehaald. (Belga/INM)