Officieel is de transfer nog niet. De Britse krant The Guardian schrijft dat Kevin De Bruyne vandaag naar Manchester vliegt voor een medische keuring. Als hij die doorstaat, dan zal Manchester City hem vrijdag officieel voorstellen. Hij speelt dan vrijdag niet meer voor Wolfsburg tegen Schalke 04.

Volgens de krant betaalt de club van Vincent Kompany en Jason Denayer 74 miljoen euro aan 'Die Wölfe', de Duitse tabloid Bild heeft het over 80 miljoen euro. Zijn salaris zou naar verluidt rond de 250.000 pond (343.000 euro) per week bedragen.

Records

Hoe dan ook, De Bruyne stoot Christian Benteke (FC Liverpool) van de troon als duurste Belgische voetballer en wordt zelfs een van de duurste transfers aller tijden. Gaan hem sowieso nog voor op de ranglijst: Gareth Bale, Cristiano Ronaldo (beiden Real Madrid) en Luis Suarez (FC Barcelona).

Onze landgenoot wordt ook de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van de Bundesliga en de op een na duurste aankoop van een Engelse club, na Di Maria vorig jaar (van Real Madrid naar Manchester United, nvdr.).

Manchester City trekt al weken aan de mouw van De Bruyne, die eerder in de Premier League aan de slag was voor Chelsea. De voorbije dagen was er ook sprake van interesse van Manchester United en Paris SG, maar zij vissen dus blijkbaar achter het net.

Lees ook:

Waarom vooral in de Premier League de uitgaven astronomisch hoog liggen

Officieel is de transfer nog niet. De Britse krant The Guardian schrijft dat Kevin De Bruyne vandaag naar Manchester vliegt voor een medische keuring. Als hij die doorstaat, dan zal Manchester City hem vrijdag officieel voorstellen. Hij speelt dan vrijdag niet meer voor Wolfsburg tegen Schalke 04. Volgens de krant betaalt de club van Vincent Kompany en Jason Denayer 74 miljoen euro aan 'Die Wölfe', de Duitse tabloid Bild heeft het over 80 miljoen euro. Zijn salaris zou naar verluidt rond de 250.000 pond (343.000 euro) per week bedragen.Hoe dan ook, De Bruyne stoot Christian Benteke (FC Liverpool) van de troon als duurste Belgische voetballer en wordt zelfs een van de duurste transfers aller tijden. Gaan hem sowieso nog voor op de ranglijst: Gareth Bale, Cristiano Ronaldo (beiden Real Madrid) en Luis Suarez (FC Barcelona). Onze landgenoot wordt ook de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van de Bundesliga en de op een na duurste aankoop van een Engelse club, na Di Maria vorig jaar (van Real Madrid naar Manchester United, nvdr.).Manchester City trekt al weken aan de mouw van De Bruyne, die eerder in de Premier League aan de slag was voor Chelsea. De voorbije dagen was er ook sprake van interesse van Manchester United en Paris SG, maar zij vissen dus blijkbaar achter het net.Waarom vooral in de Premier League de uitgaven astronomisch hoog liggen