Kevin-Prince Boateng, de Ghanese middenvelder van AC Milan, is van het veld gestapt in een vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Pro Patria omdat hij racistisch bejegend werd door toeschouwers. De hele ploeg volgde zijn voorbeeld.

In de 26ste minuut trapte Boateng de bal richting de toeschouwers en stapte van het veld.

Donkere spelers geviseerd

Aanvoerder Massimo Ambrosini gaf aan dat de spelers al langer met het idee speelden om van het veld te stappen. "De donkere spelers werden van in het begin geviseerd. Ik denk dat opstappen een sterk signaal is. We hebben beloofd aan de mensen van Pro Patria dat we zeker terugkeren. De spelers en vele fans die hun boekje niet te buiten gingen, kunnen hier niets aan doen."

Ook trainer Massimiliano Allegri steunt de actie van zijn spelers. "Ik ben ontgoocheld en bedroefd, maar ik denk dat het de juiste beslissing was. We moeten zorgen dat dit niet meer kan gebeuren, Italië moet geciviliseerder en intelligenter worden."

Steun

Op Twitter kreeg Boateng al tal van steunbetuigingen, onder andere van Vincent Kompany.

"Ik kan de beslissing van Milan om het terrein te verlaten alleen maar toejuichen," aldus de Rode Duivel. "Het gedrag van racistische idioten mag niet getolereerd worden. Ze moeten het maar eens leren."

Kevin-Prince Boateng, de Ghanese middenvelder van AC Milan, is van het veld gestapt in een vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Pro Patria omdat hij racistisch bejegend werd door toeschouwers. De hele ploeg volgde zijn voorbeeld. In de 26ste minuut trapte Boateng de bal richting de toeschouwers en stapte van het veld.Donkere spelers geviseerd Aanvoerder Massimo Ambrosini gaf aan dat de spelers al langer met het idee speelden om van het veld te stappen. "De donkere spelers werden van in het begin geviseerd. Ik denk dat opstappen een sterk signaal is. We hebben beloofd aan de mensen van Pro Patria dat we zeker terugkeren. De spelers en vele fans die hun boekje niet te buiten gingen, kunnen hier niets aan doen." Ook trainer Massimiliano Allegri steunt de actie van zijn spelers. "Ik ben ontgoocheld en bedroefd, maar ik denk dat het de juiste beslissing was. We moeten zorgen dat dit niet meer kan gebeuren, Italië moet geciviliseerder en intelligenter worden." Steun Op Twitter kreeg Boateng al tal van steunbetuigingen, onder andere van Vincent Kompany. "Ik kan de beslissing van Milan om het terrein te verlaten alleen maar toejuichen," aldus de Rode Duivel. "Het gedrag van racistische idioten mag niet getolereerd worden. Ze moeten het maar eens leren."