Thomas Kaminski, de 18-jarige doelman van Germinal Beerschot Antwerpen, is door de Poolse voetbalbond uitgenodigd voor een gesprek. De Polen zouden hem graag in hun nationale selectie voor spelers onder 21 opnemen. Kaminski wil ingaan op de uitnodiging, maar is naar eigen zeggen "niet van plan om er een soap van te maken."De beloftevolle keeper zal zijn beslissing puur op het sportieve baseren, dus gaat zijn voorkeur straks naar het team waarbij hij op lange termijn het meeste kans maakt om in doel te staan.

Ook bij Polen wordt dat niet evident, want onder anderen het Arsenal-duo Fabianski en Szczesny, Boruc (Fiorentina) en Kuszczak (Man U) lopen er rond.

Een snelle beslissing is volgens Kaminski niet aan de orde, hij wil het gesprek afwachten en zijn keuze dan doorpraten met zijn ouders.

Kaminski is in België geboren, spreekt nauwelijks Pools en heeft sinds de -15-jarigen nagenoeg alles gespeeld bij de Jonge Duivels.

Wat mogelijk een rol speelt, is dat de Poolse vader van Kaminski zijn zoon liever voor de wit-roden ziet uitkomen. Polen is volgend jaar samen met Oekraïne gastheer van het EK.

(Jens Dhondt)

Thomas Kaminski, de 18-jarige doelman van Germinal Beerschot Antwerpen, is door de Poolse voetbalbond uitgenodigd voor een gesprek. De Polen zouden hem graag in hun nationale selectie voor spelers onder 21 opnemen. Kaminski wil ingaan op de uitnodiging, maar is naar eigen zeggen "niet van plan om er een soap van te maken."De beloftevolle keeper zal zijn beslissing puur op het sportieve baseren, dus gaat zijn voorkeur straks naar het team waarbij hij op lange termijn het meeste kans maakt om in doel te staan. Ook bij Polen wordt dat niet evident, want onder anderen het Arsenal-duo Fabianski en Szczesny, Boruc (Fiorentina) en Kuszczak (Man U) lopen er rond. Een snelle beslissing is volgens Kaminski niet aan de orde, hij wil het gesprek afwachten en zijn keuze dan doorpraten met zijn ouders. Kaminski is in België geboren, spreekt nauwelijks Pools en heeft sinds de -15-jarigen nagenoeg alles gespeeld bij de Jonge Duivels. Wat mogelijk een rol speelt, is dat de Poolse vader van Kaminski zijn zoon liever voor de wit-roden ziet uitkomen. Polen is volgend jaar samen met Oekraïne gastheer van het EK.(Jens Dhondt)