AA Gent dient officieel klacht in bij de KBVB tegen de kalenderwijziging van play-off 1. De club zegt dat ze in de eerste plaats op sportief vlak benadeeld wordt met mogelijke negatieve gevolgen op economisch en financieel vlak.

Dat meldt de club woensdag in een persbericht. "AA Gent heeft in vergelijking met andere clubs duidelijk minder recuperatietijd tussen een aantal wedstrijden: AA Gent moet namelijk 6 wedstrijden afwerken op 12 dagen, Lokeren op 13, Standard en Club Brugge op 15, Genk op 16 en Anderlecht op 17 dagen", klinkt het.

Dinsdag besliste het Uitvoerend Comité van de KBVB om het duel Anderlecht - Standard van zondag 3 naar zaterdag 2 april te verschuiven om zo de Rouches een dag meer recuperatie te geven met het oog op het bekerduel tegen AA Gent van volgende week woensdag.

"Naar analogie met die beslissing meent AA Gent dat zij gerechtigd is een beroep te doen op dezelfde beginselen inzake gelijkheid en non-discriminatie", besluit de persmededeling.

AA Gent speelt zijn eerste wedstrijd in play-off 1 zaterdag om 18 uur thuis tegen Club Brugge.

AA Gent dient officieel klacht in bij de KBVB tegen de kalenderwijziging van play-off 1. De club zegt dat ze in de eerste plaats op sportief vlak benadeeld wordt met mogelijke negatieve gevolgen op economisch en financieel vlak. Dat meldt de club woensdag in een persbericht. "AA Gent heeft in vergelijking met andere clubs duidelijk minder recuperatietijd tussen een aantal wedstrijden: AA Gent moet namelijk 6 wedstrijden afwerken op 12 dagen, Lokeren op 13, Standard en Club Brugge op 15, Genk op 16 en Anderlecht op 17 dagen", klinkt het. Dinsdag besliste het Uitvoerend Comité van de KBVB om het duel Anderlecht - Standard van zondag 3 naar zaterdag 2 april te verschuiven om zo de Rouches een dag meer recuperatie te geven met het oog op het bekerduel tegen AA Gent van volgende week woensdag. "Naar analogie met die beslissing meent AA Gent dat zij gerechtigd is een beroep te doen op dezelfde beginselen inzake gelijkheid en non-discriminatie", besluit de persmededeling. AA Gent speelt zijn eerste wedstrijd in play-off 1 zaterdag om 18 uur thuis tegen Club Brugge.