De reguliere competitie werd vorige week afgesloten, maar mogelijk zorgt Eupen nog voor een serieuze staart. De ploeg, die 15e werd en play-downs moet spelen tegen Charleroi, beweert dat Lierse onterecht 3 punten kreeg tegen KV Mechelen en diende klacht in de bij de KBVB. Dat melden Het Laatste Nieuws en De Morgen. Volgens Eupen stond er tijdens de inhaalwedstrijd tussen Lierse en KV Mechelen (2-1) op 15 februari een speler op het wedstrijdblad die er niet had mogen opstaan.

Niet speelgerechtigd
De 17-jarige Jason Adesanya van Lierse kreeg op de dag van de inhaalwedstrijd zijn licentie, maar omdat hij op de oorspronkelijke speeldatum (4 december) nog niet speelgerechtigd was, had hij volgens het reglement niet op het wedstrijdblad mogen staan. Adesanya bleef wel de hele wedstrijd op de bank.

Eupen beweert dat het binnen de vereiste 30 kalenderdagen een aangetekende klacht indiende bij de KBVB en dat het daar bewijzen van heeft, maar de bond ontkent dat.

Eupen gered, Mechelen play-off 1?
Als de klacht uiteindelijk toch behandeld zou worden door het Sportcomité van de KBVB, en als Eupen gelijk krijgt, dreigt complete chaos voor de play-offs.

Lierse zou dan immers de 3 punten verliezen, waardoor de Pallieters en niet Eupen de play-downs zouden moeten spelen. Ook zou KV Mechelen de plaats van Standard innemen in play-off 1, indien het de 3 punten zou krijgen.

Definitief
Standard, dat dus in theorie naar play-off 2 zou kunnen verwezen worden, maakt zich weinig zorgen.

"Conform de regels opgelegd door de Jupiler Pro League, impliceert (...) het opsturen van de factuur betreffende een nieuwe schijf van de televisierechten, uitdrukkelijk de erkenning van het uiteindelijk klassement door alle clubs. KV Mechelen stuurde zijn factuur naar de Liga afgelopen maandag 21 maart. Eupen stuurde de zijne de 22e maart 2011. Hierbij werd geen enkele reserve geformuleerd. Het klassement is bijgevolg definitief", argumenteert Standard op zijn website.

(Belga/KVDA)

De reguliere competitie werd vorige week afgesloten, maar mogelijk zorgt Eupen nog voor een serieuze staart. De ploeg, die 15e werd en play-downs moet spelen tegen Charleroi, beweert dat Lierse onterecht 3 punten kreeg tegen KV Mechelen en diende klacht in de bij de KBVB. Dat melden Het Laatste Nieuws en De Morgen. Volgens Eupen stond er tijdens de inhaalwedstrijd tussen Lierse en KV Mechelen (2-1) op 15 februari een speler op het wedstrijdblad die er niet had mogen opstaan. Niet speelgerechtigd De 17-jarige Jason Adesanya van Lierse kreeg op de dag van de inhaalwedstrijd zijn licentie, maar omdat hij op de oorspronkelijke speeldatum (4 december) nog niet speelgerechtigd was, had hij volgens het reglement niet op het wedstrijdblad mogen staan. Adesanya bleef wel de hele wedstrijd op de bank. Eupen beweert dat het binnen de vereiste 30 kalenderdagen een aangetekende klacht indiende bij de KBVB en dat het daar bewijzen van heeft, maar de bond ontkent dat. Eupen gered, Mechelen play-off 1? Als de klacht uiteindelijk toch behandeld zou worden door het Sportcomité van de KBVB, en als Eupen gelijk krijgt, dreigt complete chaos voor de play-offs. Lierse zou dan immers de 3 punten verliezen, waardoor de Pallieters en niet Eupen de play-downs zouden moeten spelen. Ook zou KV Mechelen de plaats van Standard innemen in play-off 1, indien het de 3 punten zou krijgen. Definitief Standard, dat dus in theorie naar play-off 2 zou kunnen verwezen worden, maakt zich weinig zorgen. "Conform de regels opgelegd door de Jupiler Pro League, impliceert (...) het opsturen van de factuur betreffende een nieuwe schijf van de televisierechten, uitdrukkelijk de erkenning van het uiteindelijk klassement door alle clubs. KV Mechelen stuurde zijn factuur naar de Liga afgelopen maandag 21 maart. Eupen stuurde de zijne de 22e maart 2011. Hierbij werd geen enkele reserve geformuleerd. Het klassement is bijgevolg definitief", argumenteert Standard op zijn website. (Belga/KVDA)