De rode kaart die AZ-doelman Alvaro Esteban in het Nederlandse bekerduel met Ajax kreeg omdat hij een hooligan schopte die hem aanviel, wordt ingetrokken. Dat heeft het parket van de Nederlandse Voetbalbond (KNVB) beslist.

De procureur vindt dat scheidsrechter Bas Nijhuis op grond van de spelregels de rode kaart terecht heeft gegeven, maar is desondanks van mening dat de actie van Esteban geen schorsing moet opleveren.

"De keeper werd onverwachts aangevallen, hij zag zijn belager niet aankomen. De aanklager is van mening dat een dergelijk ingegeven reactie geen tuchtrechtelijke gevolgen zou moeten hebben", meldde de KNBV.

Karateschop

Woensdagavond tijdens de wedstrijd Ajax - AZ in de achtste finale van de Nederlandse beker werd Esteban plots belaagd door een Ajax-supporter op het veld. Die probeerde Esteban met een karateschop te raken.

De Costa Ricaanse doelman reageerde met een dubbele schop. Hij trapte hard in op de fan en kreeg daarvoor rood van de ref. AZ-trainer Gertjan Verbeek stuurde daarop zijn ploeg naar binnen. De wedstrijd was 37 minuten bezig. Ajax stond 1-0 voor.

Drie opties

Ajax en AZ moeten uiterlijk dinsdag 27 december 10u00 uur verklaringen hebben ingeleverd. De aanklager rapporteert dezelfde dag zijn bevindingen aan het bestuur betaald voetbal. Dat neemt uiterlijk 28 december een beslissing.

Er zijn volgens de bond drie opties: de wedstrijd wordt uitgespeeld, het duel wordt overgespeeld of de bereikte stand (1-0) wordt als eindstand aangemerkt. Of Esteban bij de eerste twee genoemde opties nog op het veld kan staan, is niet duidelijk. (Belga/KVDA)

De rode kaart die AZ-doelman Alvaro Esteban in het Nederlandse bekerduel met Ajax kreeg omdat hij een hooligan schopte die hem aanviel, wordt ingetrokken. Dat heeft het parket van de Nederlandse Voetbalbond (KNVB) beslist. De procureur vindt dat scheidsrechter Bas Nijhuis op grond van de spelregels de rode kaart terecht heeft gegeven, maar is desondanks van mening dat de actie van Esteban geen schorsing moet opleveren. "De keeper werd onverwachts aangevallen, hij zag zijn belager niet aankomen. De aanklager is van mening dat een dergelijk ingegeven reactie geen tuchtrechtelijke gevolgen zou moeten hebben", meldde de KNBV. Karateschop Woensdagavond tijdens de wedstrijd Ajax - AZ in de achtste finale van de Nederlandse beker werd Esteban plots belaagd door een Ajax-supporter op het veld. Die probeerde Esteban met een karateschop te raken. De Costa Ricaanse doelman reageerde met een dubbele schop. Hij trapte hard in op de fan en kreeg daarvoor rood van de ref. AZ-trainer Gertjan Verbeek stuurde daarop zijn ploeg naar binnen. De wedstrijd was 37 minuten bezig. Ajax stond 1-0 voor. Drie opties Ajax en AZ moeten uiterlijk dinsdag 27 december 10u00 uur verklaringen hebben ingeleverd. De aanklager rapporteert dezelfde dag zijn bevindingen aan het bestuur betaald voetbal. Dat neemt uiterlijk 28 december een beslissing. Er zijn volgens de bond drie opties: de wedstrijd wordt uitgespeeld, het duel wordt overgespeeld of de bereikte stand (1-0) wordt als eindstand aangemerkt. Of Esteban bij de eerste twee genoemde opties nog op het veld kan staan, is niet duidelijk. (Belga/KVDA)