Vorig seizoen moest de 21-jarige Koen Casteels - de vaste keuze van Johan Walem bij de beloften - de concurrentiestrijd aangaan met te duchten opponenten als voormalig Duits international Tim Wiese, de Braziliaan Heurelho Gomes en Jens Grahl. Ondanks het feit dat Hoffenheim moeite ondervindt om defensieve stabiliteit te creëren, kon er Casteels weinig worden aangewreven bij de vele tegendoelpunten. Meer zelfs, na een poging tot taekwondo werd onze landgenoot aangepord om kickbokslessen te volgen. Op die manier hopen ze zijn agressiviteit op een gezonde manier te verhogen. "Koen blijft garant staan voor soberheid", weet zijn twee jaar oudere broer Matthijs. "Hij zal zijn verdedigers nooit uitkafferen", zegt vader Guy. "Een minzaam persoon, de kalmte zelve", bevestigt moeder Katleen.

De tevredenheid in Sinsheim is groot, in november vorig jaar werd zijn verbintenis opengebroken tot 2017. Even daarna kreeg hij van trainer Markus Gisdol wel twee weken mentale rust, maar sinds de winterstop mag Casteels zich opnieuw de nummer één noemen. Ook al zorgde een insectenbeet de afgelopen veertien dagen voor een tijdelijke onbeschikbaarheid. "Hij is en blijft de jongste titularisdoelman van de hele Bundesliga", zegt zijn moeder trots. "Koen incasseerde al veel slagen, wat frustratie kan opwekken, maar het maakt hem completer als doelman", beweert zijn makelaar Nico Vaesen. "Als hij geen fouten meer begaat, dan heeft hij nu al de kwaliteiten voor Barcelona. Ik zie geen gebogen keeper staan, eerder een zelfverzekerde volwassen goalie met de borst vooruit. Een persoonlijkheid, er staat iemand. Zijn vooruitgang op hoge ballen zit heel goed. Als hij door de bondscoach wordt beloond met een WK-selectie, dan is dat de perfecte stimulans. Marc Wilmots was ooit een Kampfschwein en werd geprezen om zijn mentaliteit. Hij weet goed welk vlees hij in de kuip heeft met Koen, qua mens en doelman. Een op en top prof én een groepsdier."

Vorig seizoen moest de 21-jarige Koen Casteels - de vaste keuze van Johan Walem bij de beloften - de concurrentiestrijd aangaan met te duchten opponenten als voormalig Duits international Tim Wiese, de Braziliaan Heurelho Gomes en Jens Grahl. Ondanks het feit dat Hoffenheim moeite ondervindt om defensieve stabiliteit te creëren, kon er Casteels weinig worden aangewreven bij de vele tegendoelpunten. Meer zelfs, na een poging tot taekwondo werd onze landgenoot aangepord om kickbokslessen te volgen. Op die manier hopen ze zijn agressiviteit op een gezonde manier te verhogen. "Koen blijft garant staan voor soberheid", weet zijn twee jaar oudere broer Matthijs. "Hij zal zijn verdedigers nooit uitkafferen", zegt vader Guy. "Een minzaam persoon, de kalmte zelve", bevestigt moeder Katleen.De tevredenheid in Sinsheim is groot, in november vorig jaar werd zijn verbintenis opengebroken tot 2017. Even daarna kreeg hij van trainer Markus Gisdol wel twee weken mentale rust, maar sinds de winterstop mag Casteels zich opnieuw de nummer één noemen. Ook al zorgde een insectenbeet de afgelopen veertien dagen voor een tijdelijke onbeschikbaarheid. "Hij is en blijft de jongste titularisdoelman van de hele Bundesliga", zegt zijn moeder trots. "Koen incasseerde al veel slagen, wat frustratie kan opwekken, maar het maakt hem completer als doelman", beweert zijn makelaar Nico Vaesen. "Als hij geen fouten meer begaat, dan heeft hij nu al de kwaliteiten voor Barcelona. Ik zie geen gebogen keeper staan, eerder een zelfverzekerde volwassen goalie met de borst vooruit. Een persoonlijkheid, er staat iemand. Zijn vooruitgang op hoge ballen zit heel goed. Als hij door de bondscoach wordt beloond met een WK-selectie, dan is dat de perfecte stimulans. Marc Wilmots was ooit een Kampfschwein en werd geprezen om zijn mentaliteit. Hij weet goed welk vlees hij in de kuip heeft met Koen, qua mens en doelman. Een op en top prof én een groepsdier."