De 31-jarige Limburger zette eind december een punt achter een door blessures geteisterde carrière bij MVV. Nu gaat hij er een paar dagen per week als assistent aan de slag. "Koen Daerden heeft een rijke carrière als speler op internationaal niveau.

Hij gaat nu zijn trainerscarrière opstarten en kan zijn kennis en ervaringen met onze jongens delen", verklaarde MVV-trainer Ron Elsen. Daerden traint sinds enkele maanden de jeugd van Racing Genk en is begin dit jaar gestart met een trainerscursus UEFA B.

Zijn grootste successen kende Daerden van 1999 tot 2006 bij Racing Genk, waarmee hij in 2002 de titel veroverde. Dat jaar werd hij ook tot Jonge Profvoetballer van het Jaar verkozen. In 2006 werd de middenvelder met de grote trom en voor een clubrecord van 4 miljoen euro bij Club Brugge ingehaald. Door blessures zou hij er nooit doorbreken. Zo miste hij het volledige seizoen 2007-2008 door een knieblessure en kon hij pas na een revalidatieperiode van achttien maanden zijn rentree maken.

Blessureleed

In 2010 verkaste Daerden naar Standard, waar ook zijn vader Jos Daerden in het verleden aan de slag was. Ook bij Standard vond Daerden zijn oude niveau niet terug en in 2011-2012 werd hij aan Sint-Truiden uitgeleend. In januari 2013 tekende hij bij MVV.

De nieuwe zware knieblessure die hij er enkele maanden later opliep, betekende uiteindelijk het einde van zijn carrière als voetballer. (Belga/INM)

De 31-jarige Limburger zette eind december een punt achter een door blessures geteisterde carrière bij MVV. Nu gaat hij er een paar dagen per week als assistent aan de slag. "Koen Daerden heeft een rijke carrière als speler op internationaal niveau. Hij gaat nu zijn trainerscarrière opstarten en kan zijn kennis en ervaringen met onze jongens delen", verklaarde MVV-trainer Ron Elsen. Daerden traint sinds enkele maanden de jeugd van Racing Genk en is begin dit jaar gestart met een trainerscursus UEFA B. Zijn grootste successen kende Daerden van 1999 tot 2006 bij Racing Genk, waarmee hij in 2002 de titel veroverde. Dat jaar werd hij ook tot Jonge Profvoetballer van het Jaar verkozen. In 2006 werd de middenvelder met de grote trom en voor een clubrecord van 4 miljoen euro bij Club Brugge ingehaald. Door blessures zou hij er nooit doorbreken. Zo miste hij het volledige seizoen 2007-2008 door een knieblessure en kon hij pas na een revalidatieperiode van achttien maanden zijn rentree maken. Blessureleed In 2010 verkaste Daerden naar Standard, waar ook zijn vader Jos Daerden in het verleden aan de slag was. Ook bij Standard vond Daerden zijn oude niveau niet terug en in 2011-2012 werd hij aan Sint-Truiden uitgeleend. In januari 2013 tekende hij bij MVV. De nieuwe zware knieblessure die hij er enkele maanden later opliep, betekende uiteindelijk het einde van zijn carrière als voetballer. (Belga/INM)