In dat kader laat de UEFA de mogelijkheid open dat tijdens de groepsfase van het EK Zuid-Amerikaanse scheidsrechters zullen worden ingezet. Omgekeerd kunnen Europese refs worden aangeduid voor de Copa America.

Er zullen ook uitwisselingen komen voor de Champions League/Copa Libertadores en de Europa League/Copa Sudamericana. 'Het akkoord van vandaag is een eerste stap die de UEFA en CONMEBOL moet toelaten om heel nauw samen te werken. Zo kunnen we expertise en kennis voor het ontwikkelen van het voetbal op beide continenten delen', verklaarde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. 'Ik wil de CONMEBOL bedanken voor het bezoek en voor de vele goede ideeën die ze hebben aangebracht.'

In concreto zullen er vier comités worden opgericht (voor competities, ontwikkeling, vrouwenvoetbal en scheidsrechters) die de samenwerking verder zullen uitwerken.

In dat kader laat de UEFA de mogelijkheid open dat tijdens de groepsfase van het EK Zuid-Amerikaanse scheidsrechters zullen worden ingezet. Omgekeerd kunnen Europese refs worden aangeduid voor de Copa America. Er zullen ook uitwisselingen komen voor de Champions League/Copa Libertadores en de Europa League/Copa Sudamericana. 'Het akkoord van vandaag is een eerste stap die de UEFA en CONMEBOL moet toelaten om heel nauw samen te werken. Zo kunnen we expertise en kennis voor het ontwikkelen van het voetbal op beide continenten delen', verklaarde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. 'Ik wil de CONMEBOL bedanken voor het bezoek en voor de vele goede ideeën die ze hebben aangebracht.' In concreto zullen er vier comités worden opgericht (voor competities, ontwikkeling, vrouwenvoetbal en scheidsrechters) die de samenwerking verder zullen uitwerken.