De 30-jarige aanvoerder van de 'Citizens' liep de blessure zaterdag op tijdens de competitiematch tegen Crystal Palace (1-2 zege). In die wedstrijd botste hij ook met zijn doelman Claudio Bravo, waarbij Kompany de knie van zijn ploegmaat tegen de slaap kreeg. Na amper dertig minuten moest de verdediger het veld verlaten.

Dinsdag maakte Guardiola al bekend dat Kompany last had aan de knie en 'verschillende weken' aan de kant zou staan. De door blessures geplaagde Kompany werd onderzocht door de medische staf van de club en door dokter Ramon Cugat in Barcelona.

'Dokter Cugat heeft bevestigd wat de artsen hier zeiden', aldus Guardiola. 'Het is een ligamentprobleem. Hij zal vier tot zes weken out zijn.'

Guardiola stelde verder dat hij voldoende opties heeft centraal achterin. Yaya Touré zal de Spanjaard niet gebruiken om de verdediging te depanneren. De Ivoriaan moet aanvallend voor gevaar zorgen. Touré werd recent genade verleend na tweeënhalve maand zonder wedstrijd wegens kritische uitlatingen van zijn makelaar aan het adres van de City-coach.

Op de 13e speeldag in de Premier League gaat Manchester City zaterdag op bezoek bij het Burnley van Steven Defour. (BELGA/JVL)

De 30-jarige aanvoerder van de 'Citizens' liep de blessure zaterdag op tijdens de competitiematch tegen Crystal Palace (1-2 zege). In die wedstrijd botste hij ook met zijn doelman Claudio Bravo, waarbij Kompany de knie van zijn ploegmaat tegen de slaap kreeg. Na amper dertig minuten moest de verdediger het veld verlaten. Dinsdag maakte Guardiola al bekend dat Kompany last had aan de knie en 'verschillende weken' aan de kant zou staan. De door blessures geplaagde Kompany werd onderzocht door de medische staf van de club en door dokter Ramon Cugat in Barcelona. 'Dokter Cugat heeft bevestigd wat de artsen hier zeiden', aldus Guardiola. 'Het is een ligamentprobleem. Hij zal vier tot zes weken out zijn.' Guardiola stelde verder dat hij voldoende opties heeft centraal achterin. Yaya Touré zal de Spanjaard niet gebruiken om de verdediging te depanneren. De Ivoriaan moet aanvallend voor gevaar zorgen. Touré werd recent genade verleend na tweeënhalve maand zonder wedstrijd wegens kritische uitlatingen van zijn makelaar aan het adres van de City-coach. Op de 13e speeldag in de Premier League gaat Manchester City zaterdag op bezoek bij het Burnley van Steven Defour. (BELGA/JVL)