Hoe staat City er op dit moment voor?

"Of de voetbalwereld het nu leuk vindt of niet, City gaat een van de groten van Europa worden. Is het niet dit jaar, dan wel volgend jaar of het jaar erna."

"De wedstrijden tegen Barcelona zullen een goede graadmeter zijn. We hebben geen geluk gehad met de loting: AS Roma, Bayern München, nu Barcelona,... Als we deze ronde overleven, scoren we goede punten."

Hoe gaan jullie tegen Barcelona spelen?

"Ik ben geen trainer en ik zal ook nooit vertellen hoe we gaan spelen. We voetballen tegen een ploeg die in theorie beter is. We kunnen alleen maar van hen winnen door zelf ... beter te zijn. Op een bepaald moment moet deze club die stap kunnen zetten en de besten in Europa kloppen."

Hoe verdedig je tegen een aanvalslijn met Messi, Neymar en Suárez?

"Als ploeg. Je moet hen collectief opvangen, nooit individueel. Dat is het belangrijkste. Als zij een goeie dag hebben, wordt het moeilijk, maar wij zijn ook goede spelers. We moeten in onszelf geloven, dan kunnen we iedereen aan."

Klopt het dat je naar Barcelona kon gaan afgelopen zomer?

"Als je aan de top speelt, zijn er altijd mogelijkheden om ergens anders te tekenen. Maar zolang het contract niet getekend is, wil dat allemaal niets zeggen."

"Nee, mijn toekomst ligt bij City. Het heeft me veel inspanningen gekost om mijn carrière hier op te bouwen. Ik kwam naar hier (in 2008, nvdr) toen er nog niet zo veel geld was. Natuurlijk heeft Barcelona meer traditie dan City, maar als ik op lange termijn denk, is traditie geen item. City is sterk aan het groeien. Daarom dacht ik: waarom weggaan? Mijn toekomst ligt hier."

Haalt Sergio Agüero hetzelfde niveau als de drie aanvallers van Barça?

"Hij speelt op hetzelfde niveau als twee van de drie. Het ongelooflijke aan Messi is zijn regelmaat. Je kan Messi zijn voor één dag, maar hij is élke dag, élke wedstrijd Messi: twee, drie doelpunten!"

"Als Agüero zijn dagje heeft, is hij een geweldige speler en kent hij zijn gelijke niet. Maar het is de regelmaat die maakt dat Messi Messi is. En hetzelfde geldt voor Ronaldo."

Hoe staat City er op dit moment voor?"Of de voetbalwereld het nu leuk vindt of niet, City gaat een van de groten van Europa worden. Is het niet dit jaar, dan wel volgend jaar of het jaar erna.""De wedstrijden tegen Barcelona zullen een goede graadmeter zijn. We hebben geen geluk gehad met de loting: AS Roma, Bayern München, nu Barcelona,... Als we deze ronde overleven, scoren we goede punten."Hoe gaan jullie tegen Barcelona spelen?"Ik ben geen trainer en ik zal ook nooit vertellen hoe we gaan spelen. We voetballen tegen een ploeg die in theorie beter is. We kunnen alleen maar van hen winnen door zelf ... beter te zijn. Op een bepaald moment moet deze club die stap kunnen zetten en de besten in Europa kloppen."Hoe verdedig je tegen een aanvalslijn met Messi, Neymar en Suárez?"Als ploeg. Je moet hen collectief opvangen, nooit individueel. Dat is het belangrijkste. Als zij een goeie dag hebben, wordt het moeilijk, maar wij zijn ook goede spelers. We moeten in onszelf geloven, dan kunnen we iedereen aan."Klopt het dat je naar Barcelona kon gaan afgelopen zomer?"Als je aan de top speelt, zijn er altijd mogelijkheden om ergens anders te tekenen. Maar zolang het contract niet getekend is, wil dat allemaal niets zeggen.""Nee, mijn toekomst ligt bij City. Het heeft me veel inspanningen gekost om mijn carrière hier op te bouwen. Ik kwam naar hier (in 2008, nvdr) toen er nog niet zo veel geld was. Natuurlijk heeft Barcelona meer traditie dan City, maar als ik op lange termijn denk, is traditie geen item. City is sterk aan het groeien. Daarom dacht ik: waarom weggaan? Mijn toekomst ligt hier."Haalt Sergio Agüero hetzelfde niveau als de drie aanvallers van Barça?"Hij speelt op hetzelfde niveau als twee van de drie. Het ongelooflijke aan Messi is zijn regelmaat. Je kan Messi zijn voor één dag, maar hij is élke dag, élke wedstrijd Messi: twee, drie doelpunten!""Als Agüero zijn dagje heeft, is hij een geweldige speler en kent hij zijn gelijke niet. Maar het is de regelmaat die maakt dat Messi Messi is. En hetzelfde geldt voor Ronaldo."