Vandaag speelt RC Genk in Duitsland tegen Bayer Leverkusen. Dat de Limburgers in de groepsfase van de Champions League zitten, danken ze niet in het minst aan doelman László Köteles, die in de laatste voorrondematch, tegen Maccabi Haifa, twee strafschoppen stopte.

Nochtans blijft de status van nummer één onder de lat bij Genk een heikel thema. Met Grzegorz Sandomierski haalde Genk immers een dure vervanger voor Thibaut Courtois in huis. Tot nu toe hield Köteles de jonge Pool op de bank, maar hoe lang nog? In Sport/Voetbalmagazine gaat Köteles geen vraag uit de weg...

S/VM: Genk gaf naar verluidt zo'n twee miljoen euro voor Grzegorz Sandomierski. Thibaut Courtois, nog steeds een goede vriend van je, zei dat je daar niet blij mee was.

"Wie kan gelukkig zijn als ze een concurrent aanvoeren voor wie ze twee miljoen betalen? Normaal gezien betekent dat wel iets, hè. Maar Genk gaf aan dat diegene zou spelen die in de beste vorm zit. Toen kwamen er enkele wedstrijden waarin ik het goed deed en die match tegen Haifa. Ik bleef staan en dat was correct."

S/VM: Thibaut Courtois zei dat jij ook wel weet dat Genk geen doelman van twee miljoen haalt om die op de bank te zetten.

"Ja, in het begin dacht ik ook zo. Ergens is dat ook waar. Maar als ik mijn vorm van nu aanhoud, kan er niks gebeuren."

S/VM: Ervoer je de aankoop van Sandomierski als een gebrek aan vertrouwen in jou?

"Ik moet begrijpen dat een club als deze, die kampioen speelde, twee à drie doelmannen nodig heeft die min of meer op hetzelfde niveau staan. Het was nogal evident dat ze geen keeper gingen halen in de Engelse vierde klasse. Elke club wil de beste."

S/VM: Keeperstrainer Guy Martens zei al dat Sandomierski een sobere, meevoetballende keeper is, terwijl jij meer een spectaculaire lijnkeeper bent. Hij voegde daaraan toe dat Sandomierski meer bij de stijl van het huis past dan jij.

"Ik hoorde dat nog niet. Maar goed, ze kennen Greg en ze kennen mij. Zij beslissen wat er gebeurt en ik stel vast dat ik op dit moment speel." (KDR)

Vandaag speelt RC Genk in Duitsland tegen Bayer Leverkusen. Dat de Limburgers in de groepsfase van de Champions League zitten, danken ze niet in het minst aan doelman László Köteles, die in de laatste voorrondematch, tegen Maccabi Haifa, twee strafschoppen stopte. Nochtans blijft de status van nummer één onder de lat bij Genk een heikel thema. Met Grzegorz Sandomierski haalde Genk immers een dure vervanger voor Thibaut Courtois in huis. Tot nu toe hield Köteles de jonge Pool op de bank, maar hoe lang nog? In Sport/Voetbalmagazine gaat Köteles geen vraag uit de weg... S/VM: Genk gaf naar verluidt zo'n twee miljoen euro voor Grzegorz Sandomierski. Thibaut Courtois, nog steeds een goede vriend van je, zei dat je daar niet blij mee was. "Wie kan gelukkig zijn als ze een concurrent aanvoeren voor wie ze twee miljoen betalen? Normaal gezien betekent dat wel iets, hè. Maar Genk gaf aan dat diegene zou spelen die in de beste vorm zit. Toen kwamen er enkele wedstrijden waarin ik het goed deed en die match tegen Haifa. Ik bleef staan en dat was correct." S/VM: Thibaut Courtois zei dat jij ook wel weet dat Genk geen doelman van twee miljoen haalt om die op de bank te zetten. "Ja, in het begin dacht ik ook zo. Ergens is dat ook waar. Maar als ik mijn vorm van nu aanhoud, kan er niks gebeuren." S/VM: Ervoer je de aankoop van Sandomierski als een gebrek aan vertrouwen in jou? "Ik moet begrijpen dat een club als deze, die kampioen speelde, twee à drie doelmannen nodig heeft die min of meer op hetzelfde niveau staan. Het was nogal evident dat ze geen keeper gingen halen in de Engelse vierde klasse. Elke club wil de beste." S/VM: Keeperstrainer Guy Martens zei al dat Sandomierski een sobere, meevoetballende keeper is, terwijl jij meer een spectaculaire lijnkeeper bent. Hij voegde daaraan toe dat Sandomierski meer bij de stijl van het huis past dan jij. "Ik hoorde dat nog niet. Maar goed, ze kennen Greg en ze kennen mij. Zij beslissen wat er gebeurt en ik stel vast dat ik op dit moment speel." (KDR)