S/VM: Besnik Hasi besliste tijdens de play-offs van vorig jaar om je van de verdediging weer naar het middenveld te schuiven. Veranderde je loopbaan daardoor?

Kouyaté: "Hasi maakte van mij de beste middenvelder. Na de eerste wedstrijd van PO1, die we verloren van Standard, kreeg ik van hem de boodschap dat ik opnieuw naar het middenveld zou verhuizen. Hij wilde dat ik ervoor zorgde dat Youri Tielemans de ploeg kon dirigeren. Ik moest eens goed lachen, omdat hij iets in me zag dat ik zelf niet kon inschatten. Maar ik wilde hem niet teleurstellen. Hij kende me en wist dat ik alles kon geven als ik fysiek op punt stond. Daarvoor moest ik naar het middenveld, waar ik meer kon bewegen dan in de verdediging. Hasi nam risico's, maar hij was de belangrijkste coach die ik al had."

S/VM: En naast het veld is hij aangenaam?

"Als alles erop zit, dan bouwt Hasi een feestje. Dan is hij daar met zijn vrouw, amuseert hij zich en kan hij zich ontspannen. Hij houdt wel van provocerende grapjes: wanneer ik bijvoorbeeld een foute pass geef, stuurt hij een berichtje: 'Dat is normaal, je komt van Senegal!' Hij weet heel goed wanneer je moet dollen en wanneer je iedereen tot de orde moet roepen."

Lees het volledige interview woensdag in Sport/Voetbalmagazine.

Kouyaté: "Hasi maakte van mij de beste middenvelder. Na de eerste wedstrijd van PO1, die we verloren van Standard, kreeg ik van hem de boodschap dat ik opnieuw naar het middenveld zou verhuizen. Hij wilde dat ik ervoor zorgde dat Youri Tielemans de ploeg kon dirigeren. Ik moest eens goed lachen, omdat hij iets in me zag dat ik zelf niet kon inschatten. Maar ik wilde hem niet teleurstellen. Hij kende me en wist dat ik alles kon geven als ik fysiek op punt stond. Daarvoor moest ik naar het middenveld, waar ik meer kon bewegen dan in de verdediging. Hasi nam risico's, maar hij was de belangrijkste coach die ik al had.""Als alles erop zit, dan bouwt Hasi een feestje. Dan is hij daar met zijn vrouw, amuseert hij zich en kan hij zich ontspannen. Hij houdt wel van provocerende grapjes: wanneer ik bijvoorbeeld een foute pass geef, stuurt hij een berichtje: 'Dat is normaal, je komt van Senegal!' Hij weet heel goed wanneer je moet dollen en wanneer je iedereen tot de orde moet roepen."Lees het volledige interview woensdag in Sport/Voetbalmagazine.