Rusland schakelde Spanje uit in de achtste finales van het WK, maar had daar wel een strafschoppenreeks voor nodig (4-3).

'Als je de straten gisteren in vele Russische steden zag, zoals in Moskou waar ik het zelf heb gezien, was dat op vele manieren te vergelijken met de gebeurtenissen op 9 mei 1945', zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. Fans liepen in Moskou de straten op, zongen 'Ros-si-ya, Ros-si-ya' (Rusland, Rusland), dansten in fonteinen en zwaaiden met Russische vlaggen.

De feestelijkheden vonden vooral plaats rond het Rode Plein en de naburige Nikolskaya-straat. De politie kneep er een oogje dicht voor het verbod op alcoholconsumptie in het openbaar. De straat was relatief rustig, met souvenirwinkeltjes en dure restaurants, maar is nu omgevormd tot het epicentrum van de WK-festiviteiten in de hoofdstad van Rusland.

Belga Image
© Belga Image
Belga Image
© Belga Image
Belga Image
© Belga Image
Belga Image
© Belga Image
Rusland schakelde Spanje uit in de achtste finales van het WK, maar had daar wel een strafschoppenreeks voor nodig (4-3).'Als je de straten gisteren in vele Russische steden zag, zoals in Moskou waar ik het zelf heb gezien, was dat op vele manieren te vergelijken met de gebeurtenissen op 9 mei 1945', zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. Fans liepen in Moskou de straten op, zongen 'Ros-si-ya, Ros-si-ya' (Rusland, Rusland), dansten in fonteinen en zwaaiden met Russische vlaggen. De feestelijkheden vonden vooral plaats rond het Rode Plein en de naburige Nikolskaya-straat. De politie kneep er een oogje dicht voor het verbod op alcoholconsumptie in het openbaar. De straat was relatief rustig, met souvenirwinkeltjes en dure restaurants, maar is nu omgevormd tot het epicentrum van de WK-festiviteiten in de hoofdstad van Rusland.