'De waarden van La Masía (het opleidingscentrum van Barcelona, nvdr) zijn aan het afbrokkelen en ik denk dat we nu een groep hebben die een voorbeeld is van die verslechterde situatie.' Aan het woord is Jordi Vinyals, de trainer van Barcelona B. 'De spelers denken dat ze belangrijker zijn dan de club, terwijl het de club is die belangrijker is dan ons allemaal', sneerde hij er nog achteraan.

Vinyals legde deze verklaringen af na een wedstrijd waarin het 18-jarige Kroatische supertalent Alen Halilovic zijn frustratie de vrije loop liet toen hij in de 28e minuut vervangen werd omdat even daarvoor de keeper van Barcelona B uitgesloten was met een rode kaart.

Feit is dat het tweede team van de azulgrana zich dringend moet herpakken, anders dreigt het naar derde klasse te degraderen. Naast de penibele situatie van Barcelona B heeft ook de FIFA-sanctie gevolgen voor de jeugdploegen van Barcelona. Er wordt veel gepraat over het transferverbod bij de eerste ploeg, maar de jonge cracks die door de FIFA-sanctie niet kunnen meespelen voor ze achttien jaar zijn, halen minder het nieuws.

Zo is onlangs Takefusa Kubo, een dertienjarig Japans voetballertje dat bij Barcelona zat sinds 2011, terug naar zijn land vertrokken. Ook het Koreaanse wonderkind Lee Seung-Woo (17) twijfelt over zijn toekomst in Catalonië. Real Madrid probeert hem ondertussen te overhalen om bij de Koninklijke te tekenen...

'De waarden van La Masía (het opleidingscentrum van Barcelona, nvdr) zijn aan het afbrokkelen en ik denk dat we nu een groep hebben die een voorbeeld is van die verslechterde situatie.' Aan het woord is Jordi Vinyals, de trainer van Barcelona B. 'De spelers denken dat ze belangrijker zijn dan de club, terwijl het de club is die belangrijker is dan ons allemaal', sneerde hij er nog achteraan. Vinyals legde deze verklaringen af na een wedstrijd waarin het 18-jarige Kroatische supertalent Alen Halilovic zijn frustratie de vrije loop liet toen hij in de 28e minuut vervangen werd omdat even daarvoor de keeper van Barcelona B uitgesloten was met een rode kaart.Feit is dat het tweede team van de azulgrana zich dringend moet herpakken, anders dreigt het naar derde klasse te degraderen. Naast de penibele situatie van Barcelona B heeft ook de FIFA-sanctie gevolgen voor de jeugdploegen van Barcelona. Er wordt veel gepraat over het transferverbod bij de eerste ploeg, maar de jonge cracks die door de FIFA-sanctie niet kunnen meespelen voor ze achttien jaar zijn, halen minder het nieuws.Zo is onlangs Takefusa Kubo, een dertienjarig Japans voetballertje dat bij Barcelona zat sinds 2011, terug naar zijn land vertrokken. Ook het Koreaanse wonderkind Lee Seung-Woo (17) twijfelt over zijn toekomst in Catalonië. Real Madrid probeert hem ondertussen te overhalen om bij de Koninklijke te tekenen...