3-3 tegen Club Brugge, 3-4 tegen Genk en vorige zaterdag 3-4 tegen AA Gent: waarom levert het kunstgrasveld van Stayen STVV zo veel spektakel en zo weinig punten op?

STVV-coach Franky Van der Elst in Sport/Voetbalmagazine: "Dat weet ik niet. Het is wel zo dat de balsnelheid hoger is en dat je echt wel precies moet zijn in het aanspelen, want op dit veld heb je een andere grip en is het iets moeilijker corrigeren."

"Dus enerzijds kan het vlottere combinaties en combinaties aan een hogere snelheid opleveren en anderzijds is het voor verdedigers moeilijker corrigeren; misschien zorgt dat wel voor meer spektakel."

"Met jongens als Dufer, Reza, Christ, Schouterden, Mennes en toch ook Daerden beschikken we zeker over voldoende technische kwaliteiten om op dat veld goeie dingen te laten zien. Dat bewezen we ook tegen Gent.

"Waarom het zo weinig punten oplevert, is duidelijk: omdat we nog te veel in de fout gaan. Zaterdag waren de eerste kansen van Gent al fouten van ons en ook in de fases die tot hun doelpunten leidden, zaten er weer veel. Maar met het kunstgrasveld heeft dat niets te maken." (CV)

3-3 tegen Club Brugge, 3-4 tegen Genk en vorige zaterdag 3-4 tegen AA Gent: waarom levert het kunstgrasveld van Stayen STVV zo veel spektakel en zo weinig punten op? STVV-coach Franky Van der Elst in Sport/Voetbalmagazine: "Dat weet ik niet. Het is wel zo dat de balsnelheid hoger is en dat je echt wel precies moet zijn in het aanspelen, want op dit veld heb je een andere grip en is het iets moeilijker corrigeren." "Dus enerzijds kan het vlottere combinaties en combinaties aan een hogere snelheid opleveren en anderzijds is het voor verdedigers moeilijker corrigeren; misschien zorgt dat wel voor meer spektakel." "Met jongens als Dufer, Reza, Christ, Schouterden, Mennes en toch ook Daerden beschikken we zeker over voldoende technische kwaliteiten om op dat veld goeie dingen te laten zien. Dat bewezen we ook tegen Gent. "Waarom het zo weinig punten oplevert, is duidelijk: omdat we nog te veel in de fout gaan. Zaterdag waren de eerste kansen van Gent al fouten van ons en ook in de fases die tot hun doelpunten leidden, zaten er weer veel. Maar met het kunstgrasveld heeft dat niets te maken." (CV)