Sportief directeur Fi Vanhoof van KV Mechelen besprak vorige week met de Portugese kampioen FC Porto of er nog jongens in het spoor van Sérgio Oliveira kunnen volgen.

Het antwoord op die vraag zal afhangen van wat er met Oliveira gebeurt. "Zij stelden het niet zo scherp", aldus Vanhoof. "maar ik ga er wel van uit dat ze die jongen naar hier sturen met de bedoeling een betere speler terug te krijgen."

Dat Vanhoof hoopt op een samenwerking met Porto strookt niet met wat Johan Timmermans op 24 augustus 2011 in Sport/Voetbalmagazine zei. De voorzitter gaf toen aan niet meer te geloven in samenwerkingen met clubs. "Maar Porto stelde ons meteen onvoorwaardelijk een speler ter beschikking", zegt hij nu. "Dat is een heel ander verhaal dan eender welke andere samenwerking uit het verleden."

Met die laatste uitspraak verwijst Timmermans onder meer naar Manchester City. In een niet gepubliceerd deel van het interview dat Timmermans in augustus aan dit blad gaf, zei de voorzitter dat er van de samenwerking met die club niet veel in huis komt en dat er geen handtekeningen gezet zijn. "Naar mijn gevoel wil Manchester vooral via ons informatie krijgen", voegt hij daar nu aan toe.

Vanhoof zegt echter: "De samenwerking met Manchester staat wel op papier en loopt perfect. Je mag zo'n overeenkomst niet louter beoordelen op spelers voor de A-ploeg en je moet alles in zijn context zien; Porto heeft geen tweede ploeg, Manchester wel. Mensen van onze medische staf of jeugd kunnen op stage gaan bij Manchester. Er zijn nu ook drie 17-jarige Ghanezen van Manchester die hier meetrainen, zo weten wij wat er bij hen in de pijplijn zit."

Timmermans klinkt niet overtuigd. "Maar het is Fi die zulke sportieve beslissingen neemt. Als hij dat zo positief inschat, zal hij daar wel zijn redenen voor hebben." (KDR)

Sportief directeur Fi Vanhoof van KV Mechelen besprak vorige week met de Portugese kampioen FC Porto of er nog jongens in het spoor van Sérgio Oliveira kunnen volgen. Het antwoord op die vraag zal afhangen van wat er met Oliveira gebeurt. "Zij stelden het niet zo scherp", aldus Vanhoof. "maar ik ga er wel van uit dat ze die jongen naar hier sturen met de bedoeling een betere speler terug te krijgen." Dat Vanhoof hoopt op een samenwerking met Porto strookt niet met wat Johan Timmermans op 24 augustus 2011 in Sport/Voetbalmagazine zei. De voorzitter gaf toen aan niet meer te geloven in samenwerkingen met clubs. "Maar Porto stelde ons meteen onvoorwaardelijk een speler ter beschikking", zegt hij nu. "Dat is een heel ander verhaal dan eender welke andere samenwerking uit het verleden." Met die laatste uitspraak verwijst Timmermans onder meer naar Manchester City. In een niet gepubliceerd deel van het interview dat Timmermans in augustus aan dit blad gaf, zei de voorzitter dat er van de samenwerking met die club niet veel in huis komt en dat er geen handtekeningen gezet zijn. "Naar mijn gevoel wil Manchester vooral via ons informatie krijgen", voegt hij daar nu aan toe. Vanhoof zegt echter: "De samenwerking met Manchester staat wel op papier en loopt perfect. Je mag zo'n overeenkomst niet louter beoordelen op spelers voor de A-ploeg en je moet alles in zijn context zien; Porto heeft geen tweede ploeg, Manchester wel. Mensen van onze medische staf of jeugd kunnen op stage gaan bij Manchester. Er zijn nu ook drie 17-jarige Ghanezen van Manchester die hier meetrainen, zo weten wij wat er bij hen in de pijplijn zit." Timmermans klinkt niet overtuigd. "Maar het is Fi die zulke sportieve beslissingen neemt. Als hij dat zo positief inschat, zal hij daar wel zijn redenen voor hebben." (KDR)