KV Mechelen haalde vlak voor de transferdeadline verstreek nog twee beloftevolle jongeren van Europese topclubs in. Denis Alibec, de 20-jarige Roemeense spits van Inter (die vorig jaar twee keer inviel in de Serie A en in totaal 66 minuten speelde) is al bij KV Mechelen. De 19-jarige aanvallende middenvelder Sérgio Oliveira van FC Porto (de jongste debutant ooit in het eerste elftal van Porto) arriveert op 5 september. Hij verloor op het WK U-20 met Portugal de finale van Brazilië.

Visitekaartje

Dat Mechelen aan twee spelers van absolute topclubs geraakte, heeft het te danken aan zijn relaties, zegt sportief directeur Fi Vanhoof. Bij de gesprekken met Porto en Inter stelde Vanhoof immers vast dat de geschiedenis van KV Mechelen in het buitenland een mooi visitekaartje blijft.

Drie jaar geleden woonde Vanhoof met toenmalig trainer Peter Maes op uitnodiging van een scout van Inter in Italië de finaleronde van de Italiaanse beloftecompetitie bij.

"Toen Mourinho kort daarop trainer werd van Inter, ging het plan tot samenwerking niet door. Mourinho bracht zijn eigen mensen mee. Een aantal weken geleden contacteerde de manager die ons toen begeleidde - liever geen naam - ons weer. Ze stuurden dvd's en we kozen de jonge Roemeense spits. Het moet de eerste keer zijn dat we iemand namen die we zelf niet minstens twee keer gescout hebben."

Bij Porto was Vanhoofs verbindingsman Paul Stefani, manager van Steven Defour die tot het faillissement in 2003 voor KV speelde.

Vanhoof: "In Portugal is geen reservecompetitie. Van de vijftig spelers die Porto bezit, lenen ze de helft uit. Ze zochten nog een buitenlandse club voor beloftevolle jongeren die het zien zitten uitgeleend te worden aan een niet-topclub uit een kleinere competitie. Een garantie dat ze gaan spelen, hebben ze niet, al wordt van onze trainers altijd verwacht dat ze kansen geven aan jonge spelers. Wie dat niet ziet zitten, moet maar geen trainer worden van KV Mechelen."

Financieel betaalt Mechelen een deel van het loon. "Dat wordt gecompenseerd door het feit dat we een percentage krijgen op de winst bij doorverkoop." (GF)

KV Mechelen haalde vlak voor de transferdeadline verstreek nog twee beloftevolle jongeren van Europese topclubs in. Denis Alibec, de 20-jarige Roemeense spits van Inter (die vorig jaar twee keer inviel in de Serie A en in totaal 66 minuten speelde) is al bij KV Mechelen. De 19-jarige aanvallende middenvelder Sérgio Oliveira van FC Porto (de jongste debutant ooit in het eerste elftal van Porto) arriveert op 5 september. Hij verloor op het WK U-20 met Portugal de finale van Brazilië. Visitekaartje Dat Mechelen aan twee spelers van absolute topclubs geraakte, heeft het te danken aan zijn relaties, zegt sportief directeur Fi Vanhoof. Bij de gesprekken met Porto en Inter stelde Vanhoof immers vast dat de geschiedenis van KV Mechelen in het buitenland een mooi visitekaartje blijft. Drie jaar geleden woonde Vanhoof met toenmalig trainer Peter Maes op uitnodiging van een scout van Inter in Italië de finaleronde van de Italiaanse beloftecompetitie bij. "Toen Mourinho kort daarop trainer werd van Inter, ging het plan tot samenwerking niet door. Mourinho bracht zijn eigen mensen mee. Een aantal weken geleden contacteerde de manager die ons toen begeleidde - liever geen naam - ons weer. Ze stuurden dvd's en we kozen de jonge Roemeense spits. Het moet de eerste keer zijn dat we iemand namen die we zelf niet minstens twee keer gescout hebben." Bij Porto was Vanhoofs verbindingsman Paul Stefani, manager van Steven Defour die tot het faillissement in 2003 voor KV speelde. Vanhoof: "In Portugal is geen reservecompetitie. Van de vijftig spelers die Porto bezit, lenen ze de helft uit. Ze zochten nog een buitenlandse club voor beloftevolle jongeren die het zien zitten uitgeleend te worden aan een niet-topclub uit een kleinere competitie. Een garantie dat ze gaan spelen, hebben ze niet, al wordt van onze trainers altijd verwacht dat ze kansen geven aan jonge spelers. Wie dat niet ziet zitten, moet maar geen trainer worden van KV Mechelen." Financieel betaalt Mechelen een deel van het loon. "Dat wordt gecompenseerd door het feit dat we een percentage krijgen op de winst bij doorverkoop." (GF)