KV Mechelen gaat in evocatie tegen de beslissing van het Beroepscomité van de voetbalbond om de afgelaste wedstrijd Sint-Truiden - KV Mechelen toch te laten spelen.

Dinsdag besliste het Beroepscomité dat de afgelaste wedstrijd van de 20e speeldag toch moet worden gespeeld. Het verwierp daarmee de eerdere beslissing van het Sportcomité, dat KV Mechelen een 0-5 forfaitzege had toegekend omdat STVV er niet alles aan zou hebben gedaan om de match te kunnen laten doorgaan.

"We weten dat dit geen sympathieke zet is," zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans op de clubwebsite. "Het Sportcomité nam een beslissing op basis van de reglementen, het Beroepscomité verwierp dit. We willen dat de procedures op hun degelijkheid worden bekeken. Daarom gaan we in evocatie."

KV Mechelen gaat in evocatie tegen de beslissing van het Beroepscomité van de voetbalbond om de afgelaste wedstrijd Sint-Truiden - KV Mechelen toch te laten spelen. Dinsdag besliste het Beroepscomité dat de afgelaste wedstrijd van de 20e speeldag toch moet worden gespeeld. Het verwierp daarmee de eerdere beslissing van het Sportcomité, dat KV Mechelen een 0-5 forfaitzege had toegekend omdat STVV er niet alles aan zou hebben gedaan om de match te kunnen laten doorgaan. "We weten dat dit geen sympathieke zet is," zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans op de clubwebsite. "Het Sportcomité nam een beslissing op basis van de reglementen, het Beroepscomité verwierp dit. We willen dat de procedures op hun degelijkheid worden bekeken. Daarom gaan we in evocatie."