Kylian Mbappé: ‘Heb PSG eind juli gezegd te willen vertrekken’

© GETTY

Kylian Mbappé geeft in een interview met radiozender RMC voor het eerst openlijk toe dat hij PSG deze zomer wilde verlaten. De Franse topspits flirtte lange tijd met Real Madrid maar bleef uiteindelijk in Parijs.

‘Eind juli had ik aangegeven te willen vertrekken. Mijn positie was duidelijk. Ik vertelde dat ik wilde vertrekken en ik heb het goed op tijd gezegd.’

Real zou voor Mbappé 180 miljoen euro hebben geboden maar PSG wees dat aanbod af, hoewel de Franse spits aan zijn laatste contractjaar bezig is. Volgens PSG’s sportief directeur Leonardo zou Mbappé ‘blijven of vertrekken onder onze voorwaarden’.

In het interview geeft Mbappé aan dat hij het PSG-bestuur vertelde te zullen blijven als dat de wens van de club was. ‘Ik heb gezegd, als jullie niet willen dat ik vertrek, dan blijf ik.’ De geruchten als zou hij inmiddels een rist contractverlengingen hebben geweigerd, ontkent de wereldkampioen van 2018. ‘Mensen zeggen dat ik zes of zeven voorstellen om te verlengen heb geweigerd, dat ik niet meer met Leonardo wil praten, maar dat is absoluut niet waar. Men heeft mij gezegd: ‘Kylian, nu spreek je met de voorzitter”.

Mbappé ontkent tevens met klem gewacht te hebben tot eind augustus en het einde van de transferperiode om een vertrek bij PSG te forceren. Volgens de Fransman maakte hij zijn transferwens op tijd duidelijk zodat PSG een kwaliteitsvolle vervanger zou kunnen aantrekken. ‘PSG is een club die mij veel heeft gegeven. In mijn vier jaar hier ben ik altijd gelukkig geweest, en ik ben het nog. Ik maakte het (zijn transferverlangen) redelijk snel bekend zodat de club kon reageren. Het was mijn wens dat iedereen er goed zou uitkomen, dat we een goeie deal zouden kunnen sluiten, en daar heb ik mij aan gehouden.’

Partner Content