La la laa: 11 meezingers om helemaal in de WK-sfeer te komen

04/06/14 om 14:46 - Bijgewerkt om 14:46

Bron: Sportmagazine

Nog acht keer slapen en het WK 2014 in Brazilië schiet uit de startblokken. De kans is zeer groot dat u een of meerdere van deze WK-liedjes de komende weken moeilijk uit uw hoofd zult krijgen.

La la laa: 11 meezingers om helemaal in de WK-sfeer te komen

© Belga

Pitbull en Jennifer Lopez - 'We are one' (Ole ola)

Het officiële WK-lied voor de FIFA wereldbeker komt dit jaar van rapper Pitbull en zangeres Jennifer Lopez. 'We are one (Ole ola)' is de opvolger van 'Waka waka' van Shakira op het WK 2010 in Zuid-Afrika. De song zal live gebracht worden tijdens de openingsceremonie op 12 juni in Sao Paulo.

Stromae - Ta fête Het officiële Belgische WK-lied komt van - hoe kon het ook anders - Stromae. De 29-jarige Brusselaar van Rwandese afkomst, die in april nog acht MIA's won, strikte voor de bijhorende clip Rode Duivels Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Eden Hazard, Axel Witsel en Marouane Fellaini.

Belgian Red Devils - Brazil lalala

Voor de Belgische fans die de plaat van Stromae niet helemaal kunnen smaken - en die zijn er, zo blijkt uit een Facebookpagina - is er nog altijd deze bekende oorwurm...

Lou Deprijck - Disco Samba Belga

... of deze 'tribute' van Lou Deprijck

Grand Jojo - 'Viva Brasil' Naar goede gewoonte bokste de Brusselse charmezanger Lange Jojo een WK-versie van zijn legendarische Olé Olé We Are The Champions in elkaar

Gerard Joling - Rio

Onze noorderburen moeten in de stemming geraken dankzij de vrolijke meezinger 'Rio' van Gerard Joling, een bewerking van een klassieker uit begin jaren '80 van Maywood.

Melanie Mu?ller - Deutschland schießt ein Tor!

De Duitse Mannschaft, een van de topfavorieten voor het WK, wordt aangemoedigd door de tv-persoonlijkheid, model en voormalig pornoactrice Melanie Müller. Hoe ze haar landgenoten concreet wil helpen om de wereldbeker te winnen, wordt duidelijk aan het einde van de videoclip...

Vaudeville Smash ft. Les Murray - Zinedine Zidane

De Australische muziekgroep Vaudeville Smash heeft voor het WK een nummer gemaakt over de Franse legende Zinedine Zidane. Het nummer is doodeenvoudig - er worden zo goed als alleen maar namen van spelers opgesomd - maar tegelijk zeer aanstekelijk. Dit liedje blijft gegarandeerd in je hoofd zitten.

Shakira - Dare (La La La) ft. Carlinhos Brown

Shakira wil ook bij dit WK weer een graantje meepikken van de wereldbekergekte en bracht haar eigen single uit. Of is deze plaat bedoeld om manlief Gérard Piqué te steunen, die met Spanje zijn wereldtitel wil verlengen?

Ricky Martin - Vida

Ricky Martin, die in 1998 al 'La copa de la vida' maakte voor de FIFA, staat opnieuw op het officiële WK-album 'One love, one rythm'.

Wyclef Jean, Santana, Avicii,... - Dar um jeito (We will find a way)

De officiële anthem voor de FIFA World Cup 2014 komt van Wyclef Jean in samenwerking met dj Avicii, Carlos Santana en Alexandre Pires. Het nummer staat ook op het album 'One love, one rythm'.

Lees meer over:

Onze partners