Laatste speeldagen in Play-off I worden extra spannend

De strijd voor de eerste plaats in de Play-off I is nog niet gestreden. Anderlecht bood weerwerk tijdens de achtste speeldag. Hun overwinning op AA Gent gooit de titelstrijd weer open.

Standard Luik en RSC Anderlecht trakteerden hun fans tijdens de achtste speeldag van de Play-offs I op vuurwerk. Beide ploegen kwamen als diesels op gang. Maar uiteindelijk deden ze wat ze moesten doen: winnen. Zo maken ze de titelstrijd weer extra spannend.

Standard rukt op

Standard Luik deed een uitstekende zaak op het veld van Sporting Lokeren. De Rouches wonnen dankzij een doelpunt van Réginal Goreux met 0-1 en komen

daardoor naast Racing Genk aan de leiding met 47 punten. De Rouches hadden in de eerste helft moeilijkheden om in hun spel te komen, waardoor 0-0 een logische ruststand was. Na de rust drukte Standard de thuisploeg terug op de eigen helft, maar uitgespeelde kansen bleven uit. De ingevallen Goreux zorgde uiteindelijk tien minuten voor affluiten voor de verlossing (0-1).

Anderlecht doet weer mee

Landskampioen RSC Anderlecht rekende in het Vanden Stockstadion af met AA Gent (4-1). Maar die eindscore stond niet onmiddellijk op het bord. Anderlecht had het in de eerste helft bijzonder lastig met AA Gent en de fans van Anderlecht begonnen in de tribunes luid de naam van Verschueren te scanderen. De landskampioen, met Olivier Deschacht opnieuw in de basis, mocht uiteindelijk nog van geluk spreken met de 1-1 ruststand na doelpunten van Arbitman en de gelijkmaker van Lukaku. De spits maakte daarmee zijn derde goal tijdens de Play-off I-titelstrijd, de vierde volgde later op de avond.

Na de rust tapte Paars-wit duidelijk uit een ander vaatje. Badinbanga zette de thuisploeg na 51 minuten op voorsprong (2-1), Lukaku zorgde na 70 minuten met zijn tweede van de avond voor de geruststelling (3-1). Suarez zette na 87 minuten de kers op de taart (4-1).

Club Brugge won dinsdagavond de openingswedstrijd van de achtste speeldag in Play-off I met 3-0 tegen competitieleider Racing Genk. In de rangschikking staat Club op de vierde plaats met 37 punten. Paars-wit blijft derde met 44 punten. Racing Genk en Standard delen de eerste plaats met 47 punten.

De negende speeldag staat voor zaterdag op het programma. De tiende en laatste speeldag valt op dinsdag 17 mei. Spelers en fans van de top 4 mogen zich opmaken voor twee spannende dagen. (Belga/INM)