De Franse doelman Bertrand Laquait - van 2002 tot 2009 onder de lat bij Charleroi - heeft met Evian voor een prestatie van formaat gezorgd. Amper zes jaar na de oprichting van de fusieclub staat het voor de eerste keer in de finale van de Franse beker door Lorient met 4-0 huiswaarts te sturen.

Na een halfuur wedstrijd stond er al 3-0 op het scorebord, via doelpunten van Ninkoviç, Sagbo en Bérigaud. Tien minuten voor affluiten plaatste de Algerijnse middenvelder Nadjib Baouia de kers op de taart.

PSG uitgeschakeld

Evian schakelde eerder ook al miljoenenploeg PSG uit in de kwartfinales na een heuse strafschoppenthriller. Bovendien is Evian nog maar sinds 2010 een volwaardige profclub.

Tegen wie Evian TG het zal moeten opnemen in de finale is nog niet bekend. De halve finale tussen Troyes en Bordeaux werd eerder deze week uitgesteld naar dinsdag 14 mei, omdat er overstromingsgevaar dreigt aan het stadion bij de Seine. De finale vindt plaats op 31 mei, in het Stade de France.

Degradatiezorgen

In de Franse competitie kent Evian wel nog kopzorgen. Op drie speeldagen van het einde verkeert de club in degradatiegevaar, het staat op een achttiende plaats en moet in de resterende wedstrijden één keer beter doen dan Nancy om zich te redden. (ML)

Bekijk hier de samenvatting van de 4-0-bekerwinst van Evian:

De Franse doelman Bertrand Laquait - van 2002 tot 2009 onder de lat bij Charleroi - heeft met Evian voor een prestatie van formaat gezorgd. Amper zes jaar na de oprichting van de fusieclub staat het voor de eerste keer in de finale van de Franse beker door Lorient met 4-0 huiswaarts te sturen.Na een halfuur wedstrijd stond er al 3-0 op het scorebord, via doelpunten van Ninkoviç, Sagbo en Bérigaud. Tien minuten voor affluiten plaatste de Algerijnse middenvelder Nadjib Baouia de kers op de taart.PSG uitgeschakeldEvian schakelde eerder ook al miljoenenploeg PSG uit in de kwartfinales na een heuse strafschoppenthriller. Bovendien is Evian nog maar sinds 2010 een volwaardige profclub. Tegen wie Evian TG het zal moeten opnemen in de finale is nog niet bekend. De halve finale tussen Troyes en Bordeaux werd eerder deze week uitgesteld naar dinsdag 14 mei, omdat er overstromingsgevaar dreigt aan het stadion bij de Seine. De finale vindt plaats op 31 mei, in het Stade de France.DegradatiezorgenIn de Franse competitie kent Evian wel nog kopzorgen. Op drie speeldagen van het einde verkeert de club in degradatiegevaar, het staat op een achttiende plaats en moet in de resterende wedstrijden één keer beter doen dan Nancy om zich te redden. (ML) Bekijk hier de samenvatting van de 4-0-bekerwinst van Evian: