Als Laziovoorzitter Claudio Lotito alleen aan de centen had gedacht, voetbalde Ciro Immobile (27) vandaag niet meer bij Lazio en was hij de jaarwisseling niet ingegaan als topschutter in de Serie A. Dan had hij nu in China gespeeld, bij Sjanghai, dat eind oktober 70 miljoen voor hem wilde betalen en waar hem een jaarloon van 6,5 miljoen euro wachtte.

Lotito benadrukte dat een vertrek van zijn topschutter en de spits van de nationale ploeg onbespreekbaar was.

Faut le faire, nadat Lazio voor Immobile anderhalf jaar eerder amper 8,5 miljoen had betaald aan FC Sevilla, toen het een opvolger zocht voor Miroslav Klose die de schoenen aan de haak had gehangen. Zo maakte de diepe spits een paar weken geleden met zijn vier goals tegen SPAL 2013 zijn opwachting in de top tien aller tijden van de topschutters van Lazio. Van de 43 doelpunten die Lazio voor de korte winterstop lukte dit seizoen, maakte hij er in zijn eentje 22.

Eigenlijk had Ciro Immobile met zo'n typisch Napolitaanse voornaam moeten doorbreken bij Napoli. Ciro Ferrara, ook een Napolitaan, haalde de jonge voetballer die geboren was in Torre Annunziata aan de Amalfitaanse kust, al op jonge leeftijd weg bij Sorrento en bracht hem naar Juventus.

Bij de Oude Dame, waar hij bij zijn debuut in maart 2009 mocht invallen voor Alessandro Del Piero, werd het niets. Pas toen hij in 2011-2012 uitgeleend werd aan tweedeklasser Pescara, bloeide hij open. Die ploeg bezorgde hij met 28 goals in 37 matchen de promotie naar eerste.

Van Genoa, dat hem gekocht had toen hij nog bij Pescara speelde, ging het naar Torino, waar Immobile helemaal ontbolsterde. In het team van de latere bondscoach Giampiero Ventura maakte hij in 2013-2014 22 goals in 33 matchen. Het leverde hem een transfer naar Dortmund op, dat 19 miljoen betaalde, maar in Duitsland en Spanje kwijnde hij weg. Via een uitleenbeurt naar Torino belandde hij anderhalf jaar geleden bij Lazio, dat met hem de vaste centrumspits van de nationale ploeg in huis heeft.

Als Laziovoorzitter Claudio Lotito alleen aan de centen had gedacht, voetbalde Ciro Immobile (27) vandaag niet meer bij Lazio en was hij de jaarwisseling niet ingegaan als topschutter in de Serie A. Dan had hij nu in China gespeeld, bij Sjanghai, dat eind oktober 70 miljoen voor hem wilde betalen en waar hem een jaarloon van 6,5 miljoen euro wachtte. Lotito benadrukte dat een vertrek van zijn topschutter en de spits van de nationale ploeg onbespreekbaar was. Faut le faire, nadat Lazio voor Immobile anderhalf jaar eerder amper 8,5 miljoen had betaald aan FC Sevilla, toen het een opvolger zocht voor Miroslav Klose die de schoenen aan de haak had gehangen. Zo maakte de diepe spits een paar weken geleden met zijn vier goals tegen SPAL 2013 zijn opwachting in de top tien aller tijden van de topschutters van Lazio. Van de 43 doelpunten die Lazio voor de korte winterstop lukte dit seizoen, maakte hij er in zijn eentje 22. Eigenlijk had Ciro Immobile met zo'n typisch Napolitaanse voornaam moeten doorbreken bij Napoli. Ciro Ferrara, ook een Napolitaan, haalde de jonge voetballer die geboren was in Torre Annunziata aan de Amalfitaanse kust, al op jonge leeftijd weg bij Sorrento en bracht hem naar Juventus. Bij de Oude Dame, waar hij bij zijn debuut in maart 2009 mocht invallen voor Alessandro Del Piero, werd het niets. Pas toen hij in 2011-2012 uitgeleend werd aan tweedeklasser Pescara, bloeide hij open. Die ploeg bezorgde hij met 28 goals in 37 matchen de promotie naar eerste. Van Genoa, dat hem gekocht had toen hij nog bij Pescara speelde, ging het naar Torino, waar Immobile helemaal ontbolsterde. In het team van de latere bondscoach Giampiero Ventura maakte hij in 2013-2014 22 goals in 33 matchen. Het leverde hem een transfer naar Dortmund op, dat 19 miljoen betaalde, maar in Duitsland en Spanje kwijnde hij weg. Via een uitleenbeurt naar Torino belandde hij anderhalf jaar geleden bij Lazio, dat met hem de vaste centrumspits van de nationale ploeg in huis heeft.