Timothy Derijck werd voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. In het oefenduel tegen de Verenigde Staten kwam hij niet in actie, maar bondscoach Georges Leekens is wel onder de indruk van de ontwikkeling van de PSV-verdediger.

Leekens, zo zei hij aan Voetbal International, ziet Derijck als een nieuwe concurrent voor de gevestigde verdedigers Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Daniel Van Buyten, Vincent Kompany en Nicolas Lombaerts.

"Hij paste zich direct goed aan en paste prima in mijn selectie", aldus de bondscoach. "Hoewel het centrum van mijn defensie al drukbevolkt is, is hij wel weer een nieuwe concurrent voor die jongens."

"Ik heb de eerste wedstrijd van Derijck voor PSV gezien. Uit bij ADO Den Haag was het net alsof hij er al vijf tot tien jaar speelde. Vaak zie je dat spelers zenuwachtig zijn voor een debuutwedstrijd, maar daar was bij hem geen sprake van. Daar zie je aan dat hij over veel kwaliteit beschikt." (KVDA)

Timothy Derijck werd voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. In het oefenduel tegen de Verenigde Staten kwam hij niet in actie, maar bondscoach Georges Leekens is wel onder de indruk van de ontwikkeling van de PSV-verdediger. Leekens, zo zei hij aan Voetbal International, ziet Derijck als een nieuwe concurrent voor de gevestigde verdedigers Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Daniel Van Buyten, Vincent Kompany en Nicolas Lombaerts. "Hij paste zich direct goed aan en paste prima in mijn selectie", aldus de bondscoach. "Hoewel het centrum van mijn defensie al drukbevolkt is, is hij wel weer een nieuwe concurrent voor die jongens." "Ik heb de eerste wedstrijd van Derijck voor PSV gezien. Uit bij ADO Den Haag was het net alsof hij er al vijf tot tien jaar speelde. Vaak zie je dat spelers zenuwachtig zijn voor een debuutwedstrijd, maar daar was bij hem geen sprake van. Daar zie je aan dat hij over veel kwaliteit beschikt." (KVDA)